Понеділок, 13 Травня, 2024
ВійнаСвіт

Ізраїльська армія увійшла в північну частину Сектора Газа

В ніч проти 28 жовтня ізраїльські військово-повітряні сили здійснили найсильніші на сьогоднішній день атаки на Сектор Газа, передає Польське радіо.

Ізраїльська армія оголосила, що в ніч проти 28 жовтня увійшла в північну частину Сектора Газа і розширює свої операції. Піхотні, бронетанкові та інженерні підрозділи беруть участь в операціях проти організації ХАМАС.

Прес-секретар армії Даніель Хагарі заявив, що солдати все ще перебувають в строю і борються з «ворогом, що слабшає». Він також оголосив, що армія дозволить вантажівкам з їжею, водою і медикаментами в’їхати в південну частину Сектора Гази.

В ніч проти 28 жовтня ізраїльські військово-повітряні сили здійснили найсильніші на сьогоднішній день атаки на Сектор Газа. У них взяли участь близько 100 винищувачів. Вони атакували 150 підземних цілей. Це тунелі, які використовуються терористами з організації ХАМАС для нападів на Ізраїль, а також як склади і майстерні. За даними ізраїльської сторони, під час рейдів було вбито кілька терористів. Журналісти, які перебувають у Секторі Газа, повідомляють, що після авіаударів там запанував хаос. У секторі вже кілька годин не працюють телефони та інтернет.

В результаті нічних авіаударів Ізраїлю по Сектору Газа були зруйновані сотні будинків. Про це повідомив прес-секретар цивільної оборони Сектора Махмуд Бассал.

«Сотні будівель і будинків були повністю зруйновані і тисячі інших будинків пошкоджені», — сказав Махмуд Бассал, додавши, що повітряні удари «змінили ландшафт» північної частини сектора Газа.

Залишити відповідь