Понеділок, 13 Травня, 2024
КриміналУкраїна

Затримали депутата-рекетира з колишньої ОПЗЖ

Служба безпеки України у Вінниці нейтралізувала кримінальне угруповання, яке тероризувало жителів міста та намагалося «підім’яти» під себе аграрний бізнес в області. Серед затриманих – депутат Вінницької районної ради, якого обирали від забороненої партії ОПЗЖ, і двоє його спільників – працівників Муніципальної варти міськради.

“Усі троє під керівництвом свого ватажка – місцевого кримінального авторитета – займалися рекетом серед підприємців. Під час розбою вимагали з потерпілих гроші як регулярну “данину”, а у разі відмови – погрожували насильством та знищенням приватного і корпоративного майна”, йдеться у повідомленні пресслужби СБУ, повідомляє ЗІФ.

Задокументовано факт “вибивання” 9 тисяч американських доларів вигаданого боргу з керівника агрокомпанії.

Рекетири погрожували чоловіку та його родині фізичною розправою, а також знищенням сільгосптехніки підприємства, якщо він не погодиться сплатити “борг”.

СБУ затримала всіх учасників банди за місцями їхнього перебування в обласному центрі.

Під час обшуків у помешканні затриманого депутата вилучили вогнепальну зброю та боєприпаси. А у його спільників виявили готівку та чорнові записи “боржників”.

Усім чотирьом затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Троє із них, включно з депутатом, уже перебувають під вартою.

Їм загрожує до 12 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь