Неділя, 16 Червня, 2024
ПодіїСвіт

Найбільший у світі круїзний лайнер вирушив у свій перший рейс

У Міжнародній раді з чистого транспорту ця подія, однак, викликає занепокоєння. Судно «Ікона морів» працює на зрідженому природному газі. Це, за оцінками ради, спричиняє більше викидів парникових газів, ніж дизельне паливо, передає Польське радіо.

Найбільший круїзний лайнер у світі вирушив у своє перше плавання до Карибського моря з Маямі, штат Флорида на південному сході США.

Судно «Ікона морів» довжиною понад 300 метрів може вмістити 7600 пасажирів. Воно працює на зрідженому природному газі (СПГ), що викликає занепокоєння екологів щодо викидів шкідливого метану в атмосферу.

«Це крок у неправильному напрямку», — стверджує директор морської програми Міжнародної ради з чистого транспорту (ICCT) Браян Комер, якого цитує інформаційне агенство Reuters.

За оцінками ICCT, використання СПГ спричиняє більше викидів парникових газів, ніж дизельне паливо.

У четвер, 25 січня, Міжнародна рада з чистого транспорту опублікувала звіт, який показує, що викиди метану з суден, що працюють на зрідженому природному газі, перевищують допустимі норми. У документі наголошується, що це негативно впливає на клімат, прискорюючи глобальне потепління.

Круїзний лайнер «Ікона морів» має понад 2800 кают. На борту – 40 ресторанів, сім басейнів, а також нічні клуби, каток, театри та зелений парк.