Четвер, 16 Травня, 2024
ВійнаЖертви війниПодіїРуzкій мірСвітУкраїна

Канада й Україна створюють міжнародну коаліцію з повернення українських дітей, вивезених у Росію

Канада і Україна заснують міжнародну коаліцію, яка працюватиме над поверненням в Україну дітей, примусово вивезених з окупованих територій до інших окупованих регіонів чи у Росію. 

Про це на спільному брифінгу у Києві оголосили міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі та очільник МЗС України Дмитро Кулеба, повідомляє “Європейська правда”.

“Важливість повернення дітей не можна недооцінювати. Це питання нашої людяності. Тож пізніше сьогодні Канада і Україна започаткують нову міжнародну коаліцію з повернення українських дітей”, – зазначила Мелані Жолі. 

За її словами, у рамках цього механізму планується співпрацювати з багатьма країнами світу, усіх регіонів, і через них намагатися тиснути на Москву. 

“Особиста відданість міністерки і Канади цьому питанню – це яскравий приклад лідерства у захисті прав людини. Механізм, який запропонувала Канада, є дієвим, і ми сподіваємося, що країни активно братимуть участь у зусиллях з повернення наших дітей”, – сказав Дмитро Кулеба. 

Мелані Жолі також нагадала, що Оттава наразі надала допомогу Києву в розмірі 9,5 мільярда доларів, 2,4 мільярда доларів з яких – у вигляді військової допомоги.