Понеділок, 29 Квітня, 2024
ПогодаУкраїна

Україну накриють дощі та мокрий сніг: синоптики попередили про погіршення погоди.

Найближчими днями українцям слід готуватися до різкої зміни погоди. На зміну весняним температурним показникам та сонячним дням прийде похолодання та опади у вигляді дощу та мокрого снігу.

До середини тижня дощитиме у всіх регіонах нашої країни, а нічна температура опуститься до 6 градусів морозу. Про це повідомляє Український гідрометцентр, передає OBOZ.UA.

У понеділок, 11 березня, опади прогнозуються переважно у західних областях. Також дощитиме у Житомирській, Вінницькій та Одеській областях. На території решті країни буде мінлива хмарність.

Найвища температура цього дня прогнозується у Закарпатській, Чернівецькій, Одеській, Херсонській та Миколаївській областях – до 10-12 градусів тепла. У центрі та на півночі України синоптики прогнозують +2…+4 градуси.

Найнижча температура очікується на сході нашої країни. Протягом дня стовпчики термометрів покажуть лише +1…+3 градуси. Більше того, вночі у цій частині України вдарять морози до 6 градусів.

У вівторок, 12 березня, опади перенесуться майже на всю територію України. Сухо буде лише у Херсонській, Запорізькій та Луганській областях. На південному заході країни у цей день очікується дощ, а в центрі і на північному сході буде мокрий сніг.

На заході та півдні країни температурні показники будуть суттєво нижчими. У цій частині країни протягом дня очікується лише +3…+5 градуси, а вночі доби синоптики прогнозують заморозки до -1.

У середу, 13 березня, дощ та мокрий сніг йтиме по всій території нашої країни. При цьому нічні заморозки відступлять, лише на Луганщині вночі стовпчики термометрів можуть опуститися до -2 градусів.

В Одеській, Миколаївській, Херсонській областях та в Криму попри дощі у цей день буде тепло – до +15 градусів. У західних областях упродовж дня прогнозується +4…+9 градусів.

Холодніше буде на півночі України. У Київській, Чернігівській та Сумській областях очікується мокрий сніг та 0…+3 градуси.

Нагадаємо, у Києві з 11 по 17 березня синоптики прогнозують погіршення погодних умов. Зокрема, очікується мокрий сніг із дощем.

Як повідомляв OBOZ.UA, календарна зима 2023-2024 років стала третьою у рейтингу найтепліших у Києві з 1881 року. Упродовж трьох місяців було зафіксовано 14 температурних рекордів.