Понеділок, 29 Квітня, 2024
ПодіїСвітУкраїна

Більшість правлячої коаліції Німеччини підтримала передачу ракет Taurus Україні

Голосування йшло по резолюції про «необхідність непохитної підтримки України з боку ЄС».

Понад половина представників правлячої коаліції Німеччини підтримали передачу ракет Taurus Україні під час засідання в Європарламенті. Про це повідомляє видання Bild, пише Black Sea News.

Депутати Бундестагу у четвер, 14 березня, не ухвалили рішення, відповідно до якого ракети Taurus могли б передати Україні. При цьому на засіданні Європарламенту в Страсбурзі політики з СДПН, ВДП та «Зелених» проголосували здебільшого за резолюцію, згідно з якою Україні потрібні крилаті ракети — такі, як Taurus.

Голосування йшлося за резолюцією про «необхідність непохитної підтримки України з боку ЄС», в якій під пунктом 11 наголошується: «Країна особливо потребує високорозвинених систем ППО, крилатих ракет великої дальності, таких як Taurus, системи Storm Shadow і Scalp, сучасних бойових літаків, різних видах артилерії та боєприпасів, а також дронах».

У результаті 451 депутат підтримав резолюцію, 46 висловилися проти та 49 утрималися. Представники ВДП та «Зелених» у парламенті ЄС одноголосно проголосували за резолюцію — на відміну від голосування у Бундестазі, де переважала коаліційна дисципліна.

«Голосування у Страсбурзі показує, наскільки ізольований уряд світлофора у Берліні зі своєю лінією. Незважаючи на те, що ми, ХДС/ХСС, вітаємо голосування депутатів ЄС від СДПН, “Зелених” та ВДП, подання протилежних позицій у Брюсселі та Берліні є обманом виборців», – заявив BILD голова групи ХДС/ХСС у парламенті ЄС Даніель Каспарі.

Раніше повідомлялося, що генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бройєр розповів законодавцям про чисельність ракет на озброєнні Німеччини та про “особливі ризики їх передачі Україні”.