Неділя, 26 Травня, 2024
КриміналУкраїна

Шукав “слабкі місця” в оборонній лінії на півночі України: правоохоронці затримали агента ФСБ

Правоохоронці затримали агента ФСБ, який шукав “слабкі місця” в оборонній лінії у прикордонних районах Чернігівської області. Тепер йому загрожує довічне ув’язнення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу СБУ.

“У результаті спецоперації затримано агента ФСБ, який відслідковував розташування укріпрайонів та опорних блокпостів, що забезпечують оборону північних рубежів України”, – зазначають у відомстві.

Також зрадник намагався виявити орієнтовні локації зенітно-ракетних комплексів української ППО.

Для збору розвідданих фігурант об’їжджав на велосипеді місцевість та приховано фотографував локації Сил оборони.

Отримані відомості він мав передати окупантам через месенджер у вигляді медіафайлів із прив’язкою до місцевості. Втім передати інформацію йому не вдалось, адже правоохоронці затримали його раніше, ніж він встиг це зробити.

Зрадник з комунального підприємства

За даними слідства, затриманим є місцевий комунальник, якого дистанційно завербував співробітник прикордонного управління ФСБ РФ по Брянській області. Його особу вже встановлено Службою безпеки.

У поле зору окупантів зрадник потрапив ще в кінці 2023 року через свої антиукраїнські дописи у прокремлівських Telegram-каналах. Згодом його було залучено до розвідувально-підривної діяльності на користь ФСБ.

Обшуки та підозра

Під час обшуку у помешканні чоловіка вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку та інші речові докази злочинної діяльності.

Йому повідомлено про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нещодавні затримання прибічників агресії РФ

Нагадаємо, РБК-Україна повідомляло про інформатора російської розвідки, який шпигував за ЗСУ на Миколаївщині із допомогою дронів. Його затримала СБУ.

Крім того, правоохоронці знешкодили агентку ФСБ, яка виявилась дружиною “ексрегіонала”. Жінка збирала інформацію про Сили оборони у Вінницькій області та виправдовувала збройну агресію РФ.

Напередодні ми писали, що правоохоронці затримали ще одного агента ФСБ. Зрадник намагався отруїти командування ЗСУ у Запорізькій області.

Днями стало відомо про те, як СБУ затримала рецидивістку, яка намагалася вистежити локації української ППО поблизу Авдіївки. Тепер їй загрожує довічне ув’язнення.

Сьогодні ми повідомляли про те що правоохоронці затримали у різних регіонах України шість ворожих агітаторів.