Понеділок, 17 Червня, 2024
ВійнаПодіїПолітикаСвітУкраїна

Карстен Броєр застеріг від заморожування війни в Україні

epa11235943 A handout photo made available by the National Police of Ukraine shows rescuers at work at the scene of a missile strike in the city of Khmelnytskyi, Ukraine, 22 March 2024, amid the Russian invasion. At least two people were killed and eight others were injured in Khmelnytskyi, the State emergency Service reported. According to the Air Force Command of the Armed Forces of Ukraine, Russia has launched projectiles against over 151 targets across Ukraine. The Ukrainian army intercepted 92 of them. EPA/NATIONAL POLICE OF UKRAINE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Dostawca: PAP/EPA.

Генеральний інспектор збройних сил Німеччини Карстен Броєр говорить, що нинішня військова ситуація в Україні робить заморожування війни ні можливим, ні бажаним, передає Польське радіо.

Генеральний інспектор збройних сил Німеччини Карстен Броєр застеріг від заморожування війни в Україні. У світі немає замороженого конфлікту, який не спалахнув би знову, зазначив він у п’ятницю в інтерв’ю газетам медіагрупи Funke.

Заморожування війни мають прийняти обидві сторони, зазначив Броєр. З його слів, нинішня військова ситуація в Україні робить заморожування війни ні можливим, ні бажаним.

Дискусію про заморожування конфлікту ініціював лідер співправлячої в Німеччині парламентської групи СДПН Рольф Мютценіх.

Лідер СДПН Ларс Клінґбайль наразі не бачить підстав для переговорів із Путіним про припинення війни в Україні. «Особисто я не вірю, що ви можете сісти за стіл з Владіміром Путіним», – сказав він, і додав, що рішення мають приймати українці.

Клінґбайль захищав Мютценіха від різкої критики з боку партнерів по коаліції, Зелених і СвДП. Голова фракції чітко сказав, що Україна й надалі отримуватиме військову підтримку, але також вимагав можливості говорити про мир. За словами Клінґбайля, «є таке бажання і така потреба», і немає ніякого протиріччя в тому, щоб говорити про постачання озброєнь і дипломатію одночасно.