Понеділок, 29 Квітня, 2024
ВійнаПодіїУкраїна

Міненерго просить не «світити» пошкодження енергооб’єктів

Представників влади, приватних компаній та звичайних українців закликали не розповсюджувати інформацію про стан енергетичної системи на тлі масованих обстрілів рашистів. Про це йдеться у заяві міністерства енергетики України, передає ЗІФ.

Урядовці, зокрема, просять:

– не озвучувати публічно (в ефірах телеканалів та радіоефірах, у ЗМІ, соцмережах) детальну інформацію щодо наслідків ударів;

– не називати конкретні об’єкти влучань;

– не надавати деталі про конкретні об’єкти і прив’язки до місцевості, куди було або не було влучання;

– не уточнювати кількість влучань і місця влучань;

– не надавати інформації в конкретних цифрах і показниках – щодо відключень, дефіциту електроенергії тощо.

Як зазначають у Міненерго, розголошення цієї інформації «несе загрозу, оскільки розвідка ворога працює за відкритими джерелами інформації».

«Не надавайте ворогу цінної інформації, яку він обов’язково буде використовувати для подальшого координування своїх дій і планування нових атак», – закликають фахівці.

На жаль, рашаЗМІ вже розписали (із посиланням на відкриті українські джерела та коментарі низки посадовців) про наслідки останніх атак, втрати і ураження об’єктів української енергетики. А також про перспективи відновлення ушкоджених енергооб’єктів. Фактично, більшість цієї інформації вже потрапила в публічний інфопростір.

Зазначимо, що у ніч на 29 березня під час масованої комбінованої атаки окупаційні війська рф вкотре вдарили по енергетичних об’єктах. За даними Повітряних сил ЗСУ, українська ППО знищила 84 російські повітряні цілі з 99.