Понеділок, 29 Квітня, 2024
БлогПлітки

За кордон – за донат: «суперпропозиція» від фейкового акаунта в Х

У соцмережі Х (колишній Twitter) виявили канал, замаскований під пресслужбу Держприкордонслужби України. На ньому від імені ДПСУ зловмисники поширюють неправдиву інформацію, передає ЗІФ.

За інформацією з офіційного сайту ДПСУ, зловмисники використовують схожу на ДПСУ символіку та публікують вигадану, неправдиву та недостовірну інформацію. Зокрема, там з’явилась «новина» нібито про тестовий запуск послуги «пропуск за донат». «Тепер можна буде офіційно дати доната співробітнику ДПСУ і спокійно перетинати державний кордон», – фантазують зловмисники.

У Держприкордонслужбі застерігають, що неправдива інформація та фейкові акаунти можуть використовуватися як шахраями, так і пропагандою чи спецслужбами країни-агресорки з метою наживи, компрометування органів державної влади України чи проведення інформаційно-психологічних операцій.

Користувачам соцмереж радять обов’язково перевіряти новини та повідомлення, які розповсюджуються від імені органів влади.

«Неодмінно з’ясовуйте першоджерело інформації, не переходьте за сумнівними посиланнями. Як правило, перевірити правдивість того чи іншого повідомлення можна, зайшовши на офіційну сторінку державної інституції. Держприкордонслужба закликає довіряти виключно офіційним джерелам інформації», — попереджають прикордонники.