Вівторок, 30 Квітня, 2024
На росії

росію затоплює вода

Через відлиги рівень води у річках піднімається та затоплює російські міста, зокрема, в Оренбурзькій області, а в Тюменській і Тульській областях оголошено режим тривоги, передає Польське радіо.

Росією розповсюджується паводкова хвиля. Через раптові відлиги рівень місцевих річок піднімається, затоплюючи прилеглі міста. Найбільш складна ситуація в Оренбурзькій області, а в Тюменській і Тульській областях оголошено режим тривоги.

У п’ятницю, 5 квітня, поблизу міста Орськ Оренбурзької області на Уралі вода прорвала дамбу Іріклінської ГЕС. Хвиля повені загрожувала понад сотні населених пунтків. 8 квітня вода прорвала дамбу в іншому місці. Загальна кількість підтоплених будинків склала 10 тисяч. Велика вода прийшла в Оренбург, – повідомляють місцеві ЗМІ. Мер міста Сєрґєй Салмін попередив, що буде ще гірше. «Вода може прибути вночі. Ви ризикуєте своїм життям і життям своїх близьких. Усі, хто опинився в зоні підтоплення, повинні залишити свої домівки», – звернувся він до мешканців. У Тульській області паводкова хвиля обрушилася на сім населених пунктів, затопивши тринадцять мостів. Адміністрація Тюменської області оголосила стан тривоги.