Понеділок, 29 Квітня, 2024
В КиєвіВ регіонахВійнаПодіїРуzкій мір

Росіяни знищили Трипільську теплову електростанцію

В українських службах запевнили, що співробітники, які перебували в закладі під час атаки, живі. На електростанції сталася пожежа, пепредає Польське радіо.

Росіяни ракетним обстрілом знищили Трипільську електростанцію – одну з найбільших в Україні та найважливішу для Києва. Вона розташована за 45 кілометрів від української столиці.

Потужність станції становила 1800 МВт. Вона виробляла понад 50% енергії для Київської області. А також постачала електроенергію в Житомирську область.

В українських службах запевнили, що співробітники, які перебували в закладі під час атаки, живі. На електростанції сталася пожежа.

У серпні 2023 року зокрема Інтерфакс-Україна із посиланням на ПАТ «Центренерго» повідомив, що на «100% виконало роботи з облаштування засобами фізичного захисту Трипільської ТЕС і на 70% – Зміївської. Фізичний захист критично важливих елементів об’єктів ТЕС від падіння уламків ракет, непрямих атак БПЛА та інших ушкоджень виконується шляхом влаштування штучних захисних споруд навколо них», – пояснили тоді на сайті «Центренерго».