Понеділок, 29 Квітня, 2024
СпортСуспільство

Збірна України у Каунасі продовжує підготовку до чемпіонату світу з хокею

11 квітня національна збірна України з хокею продовжує роботу на зборі у Каунасі (Литва), готуючись до чемпіонату світу у Дивізіоні 1В. 

Як повідомляє пресслужба ФХУ, протягом перших днів хокеїсти проведуть чотири тренування на льоду і два заняття в залі під керівництвом тренера з фізпідготовки Олега Задоєнка, передає Укрінформ

У каунаському готелі Redisson оселилися головний тренер нашої збірної Дмитро Христич, а також хокеїсти Іван Сисак, Володимир Волков, Олексій Дахновський, Пилип Пангелов-Юлдашев, Данило Трахт і Олександр Пересунько. Пізніше до команди долучилися Гліб Арцатбанов, Фелікс Морозов і Євген Фадєєв. Цікаво, що з аеропорту хлопців підвозив Денис Гончаренко, екснападник «Сокола», який зараз виступає за «Каунас». Нападник Михайло Сімчук прибув до Литву у середу, в другій половині дня.

Решта викликаних для участі в заключному перед ЧС збором гравців ще не завершили клубних сезонів чи відновлюються після них.

«Чую від хлопців, що їм важко. Кажуть, таке враження, немов зібралися у серпні, після відпусток, – розповів Дмитро Христич. – Я віджартовуюся, мовляв, не хвилюйтеся, зберемося і в серпні, перед олімпійською кваліфікацією. Втім, розуміємо, що нинішній стан справ цілком прогнозований. Частина гравців раніше завершила клубні сезони і певний час не тренувалася. Наразі гравці перебувають у різному фізичному стані і наше завдання – повернути їм оптимальні кондиції. Складнощі трохи іншого характеру можуть бути з хокеїстами, які ще продовжують плей-офф. Вони навпаки можуть виснажитися і їх треба грамотно відновити. Мусимо підвести команду до плей-оф у найліпшому стані».