Неділя, 16 Червня, 2024
Руzкій мірСвіт

фсб може вербувати диверсантів з-поміж польських злочинців

Колишній керівник Агентства внутрішньої безпеки (ABW) Польщі Кшиштоф Бондарик заявив, що росія може проникнути в польські кримінальні кола, щоби завербувати злочинців для участі в диверсіях. За останні декілька днів у Польщі відбулася серія пожеж, і члени уряду припускають, що за ними може стояти Москва, передає ЗІФ.

Кшиштоф Бондарик сказав в ефірі Третього каналу Польського радіо, що росіяни шукають охочих серед злочинців і платять їм за це.

«Ці механізми точно використовують російські та білоруські спецслужби для вербування в Польщі корисних ідіотів, які готові за гроші виконувати важливі для росіян завдання. Це може бути саботаж, диверсія, підпали або побиття», – зазначив Кшиштоф Бондарик.

Колишній голова Агентства внутрішньої безпеки вважає, що тут свою роль мають відіграти звичайні громадяни. Вони повинні сповіщати служби, якщо помітять щось підозріле.

«Польська поліція, польські служби потребують підтримки від громадян. Ніщо не відбувається у вакуумі. Тому, якщо ви зустрінете когось з двома каністрами бензину у лісі, і ця людина вам скаже, що вона хоче розвести вогнище, щоб приготувати картоплю, то скоріш за все треба повідомити поліцію, а не удавати, що нічого не відбувається. Я думаю, що польські служби мають звернути більшу увагу на сигнали від громадян. Я думаю, що одночасно вони потребують підтримки від громадян», – наголосив Кшиштоф Бондарик.