Неділя, 16 Червня, 2024
В окупаціїКриміналУкраїна

Підозри отримали ще 10 кримських «суддів» – СБУ

За матеріалами СБУ підозри отримали ще 10 кримських «суддів», які «узаконюють» окупаційну політику рф на тимчасово окупованому півострові.

Виконуючи обов’язки «суддів», колаборанти чинять «правосуддя» від імені та в інтересах держави-агресора, повідомляє Головне управління СБУ в АР Крим у Фейсбуці, передає Black Sea News.

Вони також ухвалюють незаконні рішення спрямовані на придушення спротиву активістів тимчасово окупованого півострова.

За даними слідства, щонайменше п’ятеро з фігурантів причетні до переслідувань кримчан, які незгодні з політичним режимом рф. 

Протягом 2022-2024 років колаборанти виносили обвинувальні рішення громадянам, які критикували політику кремля та засуджували військову агресію росії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили 10 ворожим поплічникам про підозру за ч. 7 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Оскільки викриті ворожі поплічники перебувають на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБУ в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.