Середа, 26 Червня, 2024
ПодіїПолітикаСвіт

Відбувся саміт Китаю, Японії та Південної Кореї

На саміті в Південній Кореї не було досягнуто жодних  конкретних домовленостей, хоча було зобов’язання регулярно зустрічатися на рівні міністрів, передає Польське радіо.

Китай, Японія та Південна Корея заявляють про готовність до посилення співпраці. Лідери трьох держав-суперників, які змагаються за вплив у регіоні, вперше за майже п’ять років зустрілися на саміті в Сеулі.

Деталі знає кореспондент Польського радіо Томаш Саєвич.

«На зустрічі, яку приймав президент Південної Кореї, були присутні очільники урядів Японії та Китаю. Китайський прем’єр Лі Цян назвав переговори в Сеулі новим відкриттям у відносинах Китаю з Японією і Південною Кореєю. Вони, своєю чергою, є непростими, оскільки обидві країни є близькими союзниками США, для яких Китай є головним конкурентом.

На саміті в Південній Кореї не було досягнуто жодних конкретних домовленостей, хоча було зобов’язання регулярно зустрічатися на рівні міністрів. У підсумку прозвучали заяви про спільну боротьбу зі зміною клімату або з найбільшим викликом у цій частині світу — старінням населення трьох країн. Вкотре пролунав спільний заклик до необхідності денуклеаризації Корейського півострова. Наступний саміт прийматиме Японія», — розповів кореспондент.