Вівторок, 30 Квітня, 2024
Для себеОсвітаСуспільство

В Україні запустили бот, який розповість тінейджерам про секс, відносини та булінг

У соцмережі Telegram з’явився бот для підлітків, який розповідатиме про секс, відносини, булінг, гендерну ідентичність, про свої права і способи їх захистити.

Він називатиметься Solomia Teen і його вестиме проект Solomia.Today та ініціатива “Я зможу!” Фонду Олени Пінчук, інформує WestNews.

Доступ до боту можна отримати за посиланням solomia_bot.

Навіщо бот, якщо сучасні підлітки можуть загугли відповідь на будь-яке запитання, хоч про секс, хоч про висадку на Марс?

Вони так і роблять, але далеко не завжди інформація з інтернету буває достовірною.

У мережі можна наштовхнутися на неправдиву, перекручену і тому небезпечну інформацію, яка заснована на міфах, застарілих даних, елементарній некомпетентності онлайн-експертів.

Solomia Teen вирішить цю проблему, зібравши всю інформацію про секс, місячні і дорослішання в інтерактивному і зручному форматі Telegram-бота.

Гінеколог, біолог, психолог, дієтолог і арт-директор об’єдналися, щоб створити науково обґрунтований і в той же час простий освітній продукт.

Про що ж можна запитати у нової Соломії? Наприклад, про те, що робити в перший раз; як відмовити в сексі; як пережити нерозділену закоханість; про контрацепцію; про ЛГБТ; дорослішання, зміни в тілі і психіці та ще багато іншого.

Залишити відповідь