Вівторок, 30 Квітня, 2024
КіноКультура

Євген Нищук розповів про свою роль у фільмі «Крути 1918»

7 лютого на широкі екрани виходить історична драма «Крути 1918». Про свою роль у стрічці розповів Міністр культури України Євген Нищук.

-Я граю батька Героя України Григорія Піпського», – ділиться Євген Нищук.– Це – історичний персонаж, один з тих героїв-крутян, які загинули. Також він прославився тим, що почав співати гімн України (під час розстрілу крутян). Звичайно, про історію самого батька відомо небагато. Він був музикантом та, очевидно, привив синові любов до музики і співу. І, можливо, саме завдяки цьому, в найкритичніший момент у Григорія спрацювала історія вічності – він почав співати гімн України, – розповів Євген Нищук.

Кінопроект повнометражного фільму «КРУТИ 1918» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно у сесії ігрових тематичних фільмів (до 100-річчя проголошення Української Народної Республіки, до 100-ї річниці Бою студентів під Крутами).

 Проект отримав державну фінансову підтримку розміром 25 млн 941 тис. 300 грн. Загальна вартість виробництва фільму склала 52 млн грн. Режисер стрічки  -Олексій Шапарєв, автор сценарію – Костянтин Коновалов, продюсер – Андрій Корнієнко.

В основі сюжету стрічки – реальна історія бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року, коли чотири сотні українських студентів і гімназистів стали проти багатотисячної російської Червоної гвардії. На тлі доленосних подій в країні двоє братів Андрій і Олекса Савицькі закохуються у прекрасну Софію.

1 коментар

Залишити відповідь