Вівторок, 30 Квітня, 2024
Суспільство

Дві сотні людей зібралися підтримати Супрун під приміщенням суду

11 лютого під адміністративним судом столиці зібралося близько 200 учасників акції на підтримку Уляни Супрун

Про це повідомила кореспондент Аніта Прасад Еспресо.TV

За її словами, люди прийшли у синіх халатах, підтримуючи медичну реформу. Дехто взяв із собою зелені яблука, як символ здоров’я. Люди також приходили із плакатами на підтримку Уляни Супрун і розгортали сині-жовті прапори. На акцію завітали кілька народних депутатів України, зокрема Тетерук, Марк’ян, Корчинська. Також були присутні такі урядовці, як Володимир Омелян, Максим Нефьодов і Павло Петренко. 

Сама Уляна Супрун з’явилась до приміщення суду о 13:35. Люди зустрічали її оплесками, скандували її ім’я, а через 10 хвилин прийшов Ігор Мосійчук з депутатами “Радикальної партії Олега Ляшка”. Його зустрічали люди не так радо, як Супрун, вони скандували “Ганьба!”. Один з активістів навіть намагався перешкодити йому потрапити до приміщення суду, через що відбулась невелика сутичка між ним та охоронцем нардепа.

Наразі у приміщенні суду триває розгляд клопотання представників уряду. 

Міністр юстиції Павло Петренко наголосив на тому, що варто призначити попередню постанову передчасно і скасувати її для того, щоб пані Супрун могла повернутися до виконання своїх обов’язків.

Нагадаємо, що Уляну Супрун відсторонили від посади в.о. міністра охорони здоров’я за позовом нардепа від “Радикальної партії Ляшка” Ігоря Мосійчука. Таким чином ухвала суду від 5 лютого забороняє Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра до кінцевого рішення суду (15 лютого).

Залишити відповідь