Вівторок, 30 Квітня, 2024
Політика

Команда Зеленського прокоментувала розвал коаліції у Раді

Зеленський зважатиме на настрої в суспільстві щодо запиту на перезавантаження нинішнього складу парламенту, зазначив його радник

Радник новообраного президента України Володимира Зеленського Дмитро Разумков вважає, що оголошення головою Верховної Ради Андрієм Парубієм про відсутність коаліції після виходу з неї фракції «Народний фронт» не є перешкодою для розпуску парламенту, оскільки більшості в парламенті не було вже давно.

Як пояснив Разумков у коментарі УНН, відповідна заява спікера ВР не запускає 30-денний відлік, який за законодавством відведено для створення нової коаліції, і тому не є перешкодою для розпуску парламенту. Разумков зазначив, що йому важко оцінювати демарш «Народного фронту», оскільки він до кінця не розуміє, що сталося.

«Коаліції в парламенті не було ні 15, ні 16, ні 17 травня, і коаліції немає вже кілька років, про що визнають в телеефірах колеги, які є складовою частиною так званої коаліції», – зазначив він.

На думку радника Зеленського, позиція «Народного фронту» насамперед політична, а не юридична, «оскільки вийти з того, чого вже багато років немає, досить важко». В цілому, за його словами, у Зеленського спокійно ставляться до таких дій фракції «Народний фронт» і спікера парламенту.

«Ми вважаємо, що Рада повинна була б діяти більш конструктивно для того, щоб реально змінювати життя наших співгромадян у кращий бік . Було б правильно, щоб легітимність ухвалення рішень, які в ній приймаються, були на 100% легітимно сприйняті як всередині держави, так і за її межами, для цього важлива коаліція і дотримання регламенту Верховної Ради», – підкреслив Разумков.

Залишити відповідь