Четвер, 28 Березня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 18 травня

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/02/afisha-kyiv-okean-elsy.png

Концерт «Океан Ельзи з оркестром»

На численні прохання глядачів відбудеться концерт гурту «Океан Ельзи» у супроводі оркестру. У січні цього року ОЕ разом з оркестром «Віртуози Києва» відіграли благодійний концерт. Виступ назвали одним із найяскравіших концертних вражень, адже в ньому поєдналися улюблені пісні гурту, потужний оркестр та світлове шоу.

Формат «Океан Ельзи з оркестром» – це завжди особливий настрій та тонка емоція, коли найвідоміші хіти групи (від «Друг», «Така, як ти» до «Обійми», «Не питай», «Небо над Дніпром») звучать у супроводі витонченого струнного звуку. Декілька народних пісень будуть представлені в новому прочитанні, коли за роялем – Святослав Вакарчук, а чоловічий бек-вокал – від музикантів «Океану Ельзи».

Спеціальна візуальна історія додасть фантастичного завершення події. Розробив спеціальне світлове шоу для виступу ОЕ з оркестром литовський художник-освітлювач Арвідас Буїнаускас.

Час: 19:00.

Місце: Палац «Україна» (вул. Велика Васильківська, 103).

Вартість: від 350 грн.

Міжнародний день день/ніч музеїв

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-musei-istorychnykh-koshtovnostei.jpg

Музей історичних коштовностей України. Святкова програма включає квести, найкращі авторські екскурсії, інтерактиви та вечірню театралізовану екскурсію.

ПРОГРАМА

11.00 – Авторська екскурсія Світлани Палатної «Золотий літопис України: експонати, історія, персоналії».

12.00 – Авторська екскурсія Юрія Полідовича «5 шедеврів греко-скіфського ювелірного мистецтва».

13.00 – Авторська екскурсія Ірини Удовиченко «Жіночі прикраси: стійкість традицій та мінливість моди».

14.00 – Екскурсія-квест «TabulaRasa» in English до Міжнародного дня музеїв.

15.00 – Сімейна інтерактивна екскурсія «Тато, мама і я у лабіринтах часу».

19.0 – Вечірня театралізована екскурсія «Священні скарби».

Час: 10.00.

Місце: Музей історичних коштовностей України (вул. Лаврська, 9).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-dem-museiv.jpg

У Мистецькому центрі «Шоколадний будинок». Мистецький центр «Шоколадний будинок» радо відчиняє вам свої двері.

12.00 – оглядова екскурсія для дітей 6-12 років «Таємниці Шоколадного будинку».

15.00 – оглядова екскурсія для дорослих «Цікавинки Шоколадного будинку».

Час: 12.00.

Місце: Мистецький центр «Шоколадний будинок» (вул. Шовковична, 17/2).

Вартість: вхід вільний, реєстрація за посиланням або за телефоном (044)253-05-21.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-musei-istorii-kyiva-den-museiv.jpg

У Музеї історії міста Києва. 18 травня ви маєте унікальну змогу відвідати будь-яку екскурсію музею чи музейне заняття, зареєструвавшись.

12.00 – Археологічна експедиція. Екскурсія має на меті навчити працювати з експонатами, оповідати про них, використовуючи описи до вітрин. Діти діляться на команди, кожна з яких отримує справжній артефакт. Завданням є знайти аналогічний предмет у вітрині та підготувати у командах розповідь про сферу діяльності, до якої відноситься предмет: військова справа, ремесло, торгівля та писемність. Розроблено для дітей віком від 7 до 13 років

13.00 – Мистецтво в музеї: 5 творів – 5 загадок. Ми завжди прагнемо оглянути якнайбільше творів у музеї, але від цього лише стомлюємося. Музей пропонує глибше «спілкування» з творами мистецтва, зосередившись на 5 картинах. Ретельно і повільно поринаючи у кожну деталь картини, ви зможете дізнатися про історію та контекст її створення, художника, заховані у ній знаки та сенси.

14.00 – Будівельна лихоманка в Києві: кінець ХІХ – початок ХХ століття. На межі ХІХ і ХХ століть Київ неймовірно змінюється, зростає щільність забудови, а також кількість поверхів у будинках. Місто стає мегаполісом з населенням в півмільйона осіб. Екскурсія розповідає про особливості забудови Києва, появу прибуткових будинків та стилю модерн, розширення міської інфраструктури.

15.00 – Музейний експонат зблизька. Предмети розповідають нам більше, ніж ви думаєте! Інколи історія, яка приховується за предметом, може перетворити його зі звичайної речі у дещо екстраординарне.

16.00 – Жіноча освіта у Києві (кінець ХІХ – початок ХХ століття). Освіта – надзвичайно важливий елемент нашого життя, але в минулому доступ до знань був обмежений, зокрема для жінок. У ХІХ столітті зявляються перші жіночі гімназії, але що ми знаємо про жіночу освіту? Ви дізнаєтесь, як функціонували гімназії та які знання надавали.

17.00 – Звичайна академічна екскурсія. Впродовж 45 хвилин розповідатимуть про минуле Києва від давніх часів і до поч. ХХ ст. Музейні експонати – «свідки» минулих подій – допоможуть краще зрозуміти, чим саме жив Київ у попередні століття, що визначилило його розвиток, а також допоможуть розказати про киян та їхні долі.

Час: 11.00.

Місце: Музей історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7).

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-musei-khanenkiv-vystavka.jpg

У музеї Ханенків. Тема цьогорічного Дня музеїв від ICOM – «Музеї як культурні хаби. Майбутнє традиції». Тема буде розглянута через нові партнерства музею зі спільнотами, які в інші способи досліджують, примножують і зберігають пам’ять.

«Середньовіччя. Living history» – програма, розроблена Музеєм Ханенків та подружжям історичних реконструкторів Катя Ляшенко з RoyalTailor та Сергій Гунков із Woodanvil дасть змогу зануритися у минуле, відчути його на дотик, емоційно та фізично «вступити у сліди» людей минулих епох.

Протягом тижня у музейних залах будуть представлені предмети, відтворені за історичними джерелами та артефактами XIV-XVI століть. Музейні зали стануть місцем, де можна дізнатися вражаючі достовірні подробиці лицарського життя та у буквальному сенсі торкнутися предметів побуту лицаря: лицарське шатро XIV століття, зброю та обладунки, повне вбрання лицаря й дами XIV-XVI століть, їхнє ліжко та інші меблі того часу: стіл, стільці, скрині та ін., почути коментарі знавців та розв’язати завдання квесту «Шукачі. Середньовіччя».

Час: 10.30.

Місце: Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (вул. Терещенківська, 15-17).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-nmtsh-den-museiv.jpg

У музеї Шевченка. Тема цьогорічних заходів – «Музеї як культурні хаби: майбутнє традиції», тому приходьте проаналізувати історію, відшукати шляхи розв’язання конфліктних тем та розробити власне бачення музею майбутнього.

Програма

11.00 – кураторська екскурсія виставкою «Перепоховання = перетворення» з обговоренням можливих альтернатив традиційному вшануванню пам’яті.

13.00 – інтерактивна екскурсія «Катерина: ВКЛ/ВИКЛ»+розробка історії у формі коміксу

15.00 – екскурсія «Історія довкола музею» та створення колажу музею майбутнього

16.00 – інтерактивна екскурсія «Катерина: ВКЛ/ВИКЛ»+розробка історії у формі коміксу

18.00 – кураторська екскурсія виставкою Перепоховання = перетворення з обговоренням можливих альтернативи традиційному вшануванню пам’яті.

20.00 – показ німих короткометражних фільмів («Андалузький пес», «Викриття», «Життя в сепії», «Золотий кіт», «Маска»).

Експозиція працює з 10.00 до 20.00, атріум – до 21.00.

Час: 11.00.

Місце: Національний музей Тараса Шевченка (бульвар Шевченка, 12).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-namu-nich-v-musei.jpg

У NAMU. Кейс ребрендингу й оновлення NAMU якнайкраще показав, що українські музеї змінюються і стають одними з ключових точок на культурній мапі міста. О 20.00 у найближчу суботу приходьте на НІЧ МУЗЕЇВ до NAMU провести вечір по-музейному круто. Обирайте, що вам до вподоби.

На вас чекає інтерактивна pop-up фотозона за роботою Олександра Богомазова «Пилярі». Приходьте з друзями, беріть до рук пилки і станьте персонажами шедевру українського авангарду! Якщо ж ви поціновувач класичного мистецтва – фотозона з тантамаресками допоможе стати героями інших картин колекції NAMU.

Три особливі роботи експозиції ви зможете побачити у доповненій реальності. Достатньо лише навести смартфон або планшет на спеціальний QR-код.

До вашої уваги два спеціально розроблені тематичні квести: новою виставкою Олександра Богомазова та «Навколосвітня подорож» постійною експозицією.

Візьміть участь у майстер-класах зі створення скетчів у залах постійної експозиції та виставки «Олександр Богомазов: творча лабораторія».

Шанувальники зосередженого споглядання робіт отримають особливий путівник «Книга моїх вражень і думок», який допоможе відкрити експозицію музею по-новому. Маленький спойлер: наприкінці вас чекатиме музейне передбачення.

А найменші відвідувачі зможуть погратися з двома гігантськими пазлами – «Ідилія» Миколи Пимоненка, а потім усі разом розмальовуватимуть картину Фотія Красицького «Гість із Запоріжжя»!

Святкову атмосферу створюватиме DJ.

Час: 20.00.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-nich-u-musei-m17.jpg

У М17. З 22.00 вхід безкоштовний, і музей працює до останнього відвідувача!

На вас чекають:

• Скульптурний проект «Реформуючи простір» з аудіальною екскурсію виставкою

• Скульптурна лабораторія від провідних український скульпторів на другому поверсі М17

• Коктейлі та кава після виставки

Час: 22.00.

Місце: Центр сучасного мистецтва M17 (вул. Антоновича, 102-104).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-nmiu-nich-v-musei.jpg

«Традиційно: Ніч в #НМІУ». У ніч з 18 на 19 травня музей запрошує на яскраве дійство до Міжнародного дня музеїв – «Традиційно: Ніч в #НМІУ». Цього року вона присвячена майбутньому традицій, збереженню культури корінних народів та історичних зв’язків українців і кримських татар.

Відвідувачі матимуть змогу ближче познайомитись із традиційною культурою та історією наших народів на майстер-класах, забавах і екскурсіях. На кожного учасника Ночі в музеї чекають:

  • майстер-клас зі створення кримськотатарського орнаменту Орьнек;
  • можливість відчути славетну кримськотатарську гостинність, а також дізнатись секрети приготування традиційних пригощень;
  • веснянки, хороводи й українські етнічні ігри-забави від фольклорного гурту «Королівна»;
  • відвідання двох найпопулярніших екскурсій із каганцями НМІУ: «Велике кохання видатних українців» та «В боротьбі за незалежність»;
  • затишна лаунж-зона для відпочинку, де можна буде переглянути короткометражні фільми, пограти стародавні настільні ігри, послухати автентичну українську і кримськотатарську музику;
  • зустріч сонця із наймальовничішими панорамними краєвидами з вікон НМІУ!

Час: 23.00.

Місце: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2).

Вартість: 350 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-old-fashioned-band.jpg

Відкриття сезону концертів «Botanica Jazz»

Botanica Jazz – серія джазових концертів на природі, в особливому місці ботанічного саду ім. М. М. Гришка – «Саду троянд». Цього вечора прозвучить особлива програма від Old Fashioned Band. Ви почуєте хіти Елли Фіцджеральд, Луї Армстронга, Рея Чарльза, Арети Франклін, Сема Кука, Джеймса Брауна …

Old Fashioned Band:

Анян Удонгво (Anyanya Udongwo), Клеулія Даніель (Cleulia Daniel) – вокал

Олександр Огневець – клавіші

Андрій Чмут – саксофон

Джордж Івез (George Iweze) – бас

Тобі Фантонаде (Tobi Fatonade) – барабани

Микита Наконечний – гітара

Час: 19.00.

Місце: Національний ботанічний сад ім. М. Гришка (вул. Тимірязєвська, 1).

Вартість: 200 – 425 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-mystetskyi-arsenal-1.jpg

Показ роботи Казимира Малевича «Супрематична композиція 1»

У колекції, яку формує Мистецький арсенал, нараховується понад 3000 музейних предметів. Це археологічні знахідки з розкопок в межах Комплексу, твори всесвітньовідомих митців К. Малевича, О. Богомазова, В. Пальмова, В. Єрмилова, зібрані колекціонером Ігорем Диченком, а також твори сучасних художників.

У Міжнародний день музеїв прийдіть побачити зірку колекції Мистецького арсеналу – «Супрематичну композицію 1» Казимира Малевича. Засновник супрематизму за своє життя написав сотні картин, які зберігаються у Франції, Німеччині, Нідерландах, Сполучених Штатів Америки, Російській Федерації. Відомо, що від свого народження визначний митець був пов’язаний з Україною, проте в українських музейних збірках відомо лише два його живописні твори: «Супрематична композиція 1» із колекції Мистецького арсеналу та «Супрематизм 65» у Пархомівському художньому музеї ім. П.Ф. Луньова на Харківщині.

Лише один день у Малій Галереї Мистецького арсеналу Казимир Мазевич і «Супрематична композиція 1».

Час: 11.00.

Місце: Мала Галерея Мистецького арсеналу (вул. Лаврська, 12).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-rockoco.jpeg

Концерт гурту Rockoko

Особливий і атмосферний вечір для поціновувачів справжньої музики! ROCKOKO – унікальний львівський симфонічно-роковий гурт, у складі якого п’ять музикантів:

Михайло Романишин – скрипка, композитор;

Ігор Процик – І віолончель;

Володимир Котляров – II віолончель, композитор;

Іван Андрейко – бас;

Станіслав Кириллов – ударні, перкусія.

ROCKOKO має свій власний погляд на Symphonic Rock, Acoustic, Pop, Dance, D&B, Metal, Jazz і Soul.

У програмі концерту – авторські композиції з нового альбому (деякі прозвучать вперше), а також відомі світові хіти, які отримали нове звучання в авторській обробці групи.

Час: 19.00.

Місце: In-Jazz (б-р. Дружби Народів, 1).

Вартість: 200 – 250 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-ornament-art-space-petro-antyp-mykola-biriuchynsky.jpg

Виставка Петра Антипа та Миколи Бірючинського «Гра в архетипи»

«Гра в архетипи» митців-уродженців Донбасу Петра Антипа і Миколи Бірючинського занурена в автохтонну степову та античну культурну традиції. Запозичені в них універсальні символи, образи та орнаментальні мотиви інтерпретуються та стилістично фіксуються кожним у свій спосіб, і в поєднанні із геометричними тілами складають один великий пазл невизначеного сьогодення. Багатошаровість смислів, звернених до колективного підсвідомого, затягує глядача у неозорий лабіринт, звідки кожен шукає свій шлях до істини…

Час: 00.00.

Місце: Ornament Art Space (вул. Анрі Барбюса, 53).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/03/afisha-kyiv-dj-dasha.jpg

Вечірка на балконі з Дашею Коломієць

«Вечірка на балконі з Дашею Коломієць. Vol. 2» стане другою у цьому сезоні. Мабуть, що не останньою, адже минулий виступ Daria Kolomiec наробив багато галасу та викликав ажіотаж. А ця вечірка стане ще більш крутою.

Даша – унікальна DJ, адже примудряється одночасно танцювати на танцполі і грати за пультом. Вона знається на хіп-хопі та вишуканій поп-музиці. А фанк та інді в її виконанні швидко захоплює серця і змушує рухатися в такт.

На розігріві у Даші – один з учасників проекту БалконЛюбви DJ Yura Sirosh. Свою програму він почне з магічного хаусу, приємного фанку та ритмів ню-диско.

Час: 18.00.

Місце: Всі.Свої (вул. Десятинна, 12).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-proekt-vkradenyi-krym.jpg

Мистецький проект «Вкрадений Крим. Історія депортації»

18-20 травня 1944 року наказом радянської влади весь кримськотатарський народ було насильницьки виселено до Середньої Азії, Сибіру та Уралу. За перші роки депортації померло 46,2 % народу. За період депортації була знищена ціла культура з її обрядовістю і традиціями.

Повернення до історичної Батьківщини стало можливим лише у 1989 році. Основний період відновлення та розвитку життя кримців припав на період незалежності України. Однак через чверть століття кримським татарам довелося зіткнутися із повторною трагедією внаслідок окупації Криму Росією в 2014 році.

Переосмислення складних історичних подій через мистецтво та сучасні цифрові засоби з року в рік стає популярнішим. Болючі історії подій 1944 року передаються від старшого покоління молодшому та не дають спокою і досі. Саме тому виникла ідея: масштабувати знання про геноцид кримців, перетворивши їх на ескізи та форми мистецтва.

Над проектом працювали кримськотатарські та українські митці.

Мета проекту: показати емоції та суть трагічних подій, які повторюються зі століття у століття; нагадати, що непокаране і не засуджене зло зростає та нападає знову.

Програма проекту

11.00 – 22.00 – Серія арт-інсталяцій (ВДНГ, перший павільйон). До уваги! Відкриття проекту 18 травня заплановано на 14.00. Вхід за запрошеннями. З 17.00 вхід вільний.

15.00 – Вечір-реквієм (ВДНГ, перший павільйон). Організатори концерту: Кримський дім та Меджліс кримськотатарського народу.

16.30 – Автопробіг (площа перед головним входом на ВДНГ). Організатор: Меджліс кримськотатарського народу.

18.00 – Жалобний мітинг пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (Майдан Незалежності). Організатор: Меджліс кримськотатарського народу

22.00 – 3D-mapping (ВДНГ, перший павільйон).

Час: 14.00.

Місце: Експоцентр України (просп. Академіка Глушкова, 1).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-halereia-niu-nokol-lemer.jpg

Виставка Ніколь Лемер Д’Аґаджіо «Наука і мистецтво»

Виставка видатної французької художниці, генерального секретаря Європейської академії наук, мистецтв і літератури Ніколь Лемер Д’Аґаджіо.

На виставці представлені твори, у яких не просто поєднуються барви та красиві образи. Це свідоме залучення складних наукових тем до світу мистецтва, спроба осмислити найактуальніші для сучасної науки проблеми – утворення Всесвіту, світ елементарних частинок, зародження життя на Землі, таємниці далекого Космосу тощо. Мистецтво п. Лемер Д’Аґаджіо багатогранне та складне. Воно вражає своєю неординарною природою, що пробуджує наші почуття та наповнює новим світобаченням.

Також експозицію доповнять фотографії, створені в колаборації Інститутом імені Макса Планка та Європейської організації з ядерних досліджень (ЦЕРН) та присвячені роботі Великого адронного колайдера – найбільшого у світі прискорювача елементарних частинок.

Час: 12.00.

Місце: Галерея «НЮ АРТ» (вул. Грушевського, 28/2).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-urban-gypsy.jpg

Urban Gypsy з програмою «Street Jazz»

Унікальний джазовий проект Urban Gypsy створює авторські аранжування джазових стандартів. Їхній стиль називають циганським джазом або джаз-мануш.

Колектив Urban Gypsy береже традиції виконання циганського джазу, використовуючи традиційні для цього стилю акустичні струнні інструменти: гітара, скрипка і контрабас.

Натхненна гра сподобається тим, хто цінує по-справжньому якісну музику, хоче насолодитися м’якістю витонченого акустичного звуку, розкішним вокалом Ольги Чернишової, а також готовий почути виконання, яке залишається в серці назавжди.

Склад:

Ольга Чернишова — вокал

Дмитро Кушніров — гітара

Михайло Левит — гітара

Матвій Миронов — скрипка

Микола Кістеньов — контрабас

Час: 20.00.

Місце: Old Fashioned Bar / 32 (вул. Воздвиженська, 32).

Вартість: 400 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-tsum-fotovystavka.jpg

Фотовиставка «#силамам»

Основною ідеєю проекту є підтримка материнства і збір коштів на допомогу мамам дітей, хворих на рак.

На виставці будуть представлені портрети, зібрані за три роки з найуспішніших матеріалів онлайн журналу Milk Talks із відомими мамами. Протягом двох тижнів можна буде побачити 52 портрети мам, серед яких Джамала, Катерина Молчанова, Зоя Литвин, Світлана Бевза, Марія Дідковська, Катя Сільченко, Олександра Олійник, Валерія Бородіна та інші.

Крім того, в день відкриття, 18 травня на 7-му поверсі ЦУМ в Loft-просторі пройде Благодійний Public Talk, відвідати який може кожен бажаючий, заздалегідь зареєструвавшись за посиланням.

Спікерами Благодійного Public Talk виступлять сім відомих мам: Маша Тимошенко, Ліна Христофорова, Олена Сапунова, Аліса Купер, Зоря Ярослава, Євгенія Джигомон. Модератором панельної дискусії стане Polina Nenia. Кожна героїня поділиться своєю життєвою історією і корисними лайфхаками.

Материнство – це дуже життєво, іноді буває весело, а іноді буває дуже боляче. Іноді багато залишається за кадром. Щодня три мами в Україні дізнаються, що в їхньої дитини рак. Найбільше на світі вони хочуть, щоб їхня дитина швидше одужала. Їм не потрібні подарунки. Але їм дуже потрібна допомога. Всі виручені гроші в межах соціального проекту будуть передані в БФ «Таблеточки».

Час: 12.00.

Місце: ЦУМ (вул. Хрещатик, 38).

Вартість: вхід вільний.

Залишити відповідь