Вівторок, 30 Квітня, 2024
Екологія

Через смертельний коронавірус санітари МОЗ будуть зустрічати літаки з Китаю

Міністерство охорони здоров’я України провело пресконференцію у зв’язку з поширенням у світі нової смертельної коронавірусної інфекції (nCoV) . Як відомо,за даними ЗМІ, жертвами нового вірусу стали вже 17 людей, а щонайменше 600 людей заразилися.

Міністерство охорони здоров’я повідомило, що направило рекомендації ВООЗ керівникам обласних відділів охорони здоров’я та лабораторним центрам МОЗ. У них вказано, які люди можуть бути хворими на новий вірус. Також розробили опитувальник для тих пацієнтів, які мали контакт із вже хворими людьми.

За словами представника МОЗ, авіарейси з Китаю в Україну скасовувати не будуть.

Але тепер відомо, що санітарно-карантинні групи та прикордонники проводитимуть разом з членами екіпажу опитування та фіксуватимуть звернення на погане самопочуття у туристів, які прилетіли в Україну з Китаю.

Додаткових заходів не впроваджуватимуть до відповідних вказівок ВООЗ.

Як відомо, сьогодні 23 січня, через поширення смертельного коронавірусу (nCoV) засідає надзвичайний комітет Всесвітньої організації охорони здоров’я. Вони закінчать свою роботу о 19 годині за київським часом, а о 21 годині експерти дадуть пресконференцію.

Залишити відповідь