Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Нездари: Луценко про НАБУ

Національне антикорупційне бюро веде бездарну роботу. Про це сказав генпрокурор Юрій Луценко журналістам, пише
Gazeta.ua .

“Ситуація, в якій знаходиться цей сектор правоохоронної системи, – надзвичайна”, – заявив він і назвав НАБУ і САП “автономними” від Генпрокуратури.

Луценко похвалився діяльністю прокуратури.

“Можу, дивлячись в очі, сказати: за 1,5 роки маємо 2200 вироків щодо корупції. Не затриманих, там більше 10 тисяч. Маємо повернення, близько 60 мільярдів.

Такі самі питання я би задавав на звіті САП і НАБУ. Скільки вироків? Звичайно, їх має бути менше, бо це високопоставлена корупція, з якою важче боротися. Але за 3 роки мали би бути 20, 50, 10. Їх немає. Замість цього керівництво НАБУ обрало метод війни проти всіх, хто задає незручні запитання – НАЗК, МВС, СБУ, ГПУ, а тепер вже і САП”, – продовжив генпрокурор.

Директор НАБУ Артем Ситник і керівник САП Назар Холодницький взагалі між собою не спілкуються, сказав Луценко.

“Ведуть очну та заочну війну між собою. Обидва випадки прослуховування працівників САП були санкціоновані мною особисто. Коли пан Ситник запевняв, що у нього є матеріали про корупцію керівника чи працівника САП, я ставив підпис. На жаль, в обох випадках бездарна діяльність оперативних працівників призвела до жалюгідного результату”, – заявив генпрокурор.

Залишити відповідь