Четвер, 16 Травня, 2024
Економіка

Ілон Маск залишає пост глави ради директорів Tesla на три роки

Засновник компанії з виробництва електромобілів Tesla Ілон Маск йде з посади голови ради директорів компанії і не зможе повернутися на цю посаду протягом 3 років, повідомляє The New York Times. Про досягнення домовленості Комісія з цінних паперів та бірж США (SIC) повідомила в суботу, 29 вересня, на своєму сайті.

Tesla доведеться знайти незалежного керівника цього органу, який задовольнив би інтереси інвесторів, критично налаштованих щодо Маска.

Крім того, Маск виплатить $20 млн штрафу і дозволить компанії стежити за його спілкуванням з інвесторами.

При цьому Маск залишиться генеральним директором Tesla і членом ради директорів.

Такої домовленості було досягнуто з Комісією з цінних паперів та бірж США в рамках позасудового врегулювання справи.

Претензії Комісії виникли після того, як Ілон Маск написав у Twitter, що хоче зробити Tesla приватною компанією, викупивши акції по 420 за папір. Він запевнив, що фінансування цієї операції гарантовано. Згодом підприємець заявив, що Tesla залишиться публічним акціонерним товариством.

Однак, як виявилося, таку інформацію він не повинен був оприлюднювати в соцмережі, оскільки вона впливає на ринок і котирування акцій. Регулятор подав до нього позов про шахрайство з цінними паперами.

Після публікації скандального твіта Маска 7 серпня акції Tesla втратили в ціні 30%.

Не покращила ситуацію і дивна поведінка Ілона Маска, який під час одного з інтерв’ю покурив марихуану у прямому ефірі, після чого кілька топ-менеджерів звільнилися з компанії, а акції впали на 10%.

Залишити відповідь