Четвер, 16 Травня, 2024
Економіка

Південна Корея арештувала російське судно «Севастополь»

У південнокорейському порту Пусан затримано вантажне російське судно «Севастополь» судноплавної компанії «Гудзон». Ця компанія перебуває під американськими санкціями. Мінфін США заявляє, що деякі російські судна, цілком імовірно, здійснюють у відкритому морі нелегальне перевантаження нафтопродуктів суднам Північної Кореї, передає Радіо Свобода.

Представник Міжнародної федерації транспортних робітників (ITF) на Далекому Сході Петро Осичанський уточнив агентству «Інтерфакс», що судно «Севастополь» не арештовано, а затриманий агентом, «який не видає дозвіл на вихід в рейс».

Адміністрація порту Пусан повідомила в листі, що судно затримано на підставі рішення уряду Південної Кореї разом із впровадженням санкцій США проти компанії «Гудзон». «Севастополь» не може вийти з порту без спеціального дозволу.

Держсекретар США Майк Помпео 27 вересня на засіданні Ради Безпеки ООН заявив, що нелегальні перевантаження на судна Північної Кореї тривають і надалі.

За словами держсекретаря США, «санкції, введені Радою Безпеки ООН щодо Північної Кореї, повинні суворо і повністю виконуватися до тих пір, поки «ми не досягнемо повної, остаточної і підтвердженої денуклеаризації».

Нагадаємо, США розширили список санкцій проти російських компаній і суден, які пов’язані з КНДР.

За інформацією США, лише за 2018 рік Китай та Росія легально продали КНДР близько 14 000 тонн очищеної нафти.

Залишити відповідь