Четвер, 2 Травня, 2024
В КиєвіМузика

Піонер тріп-хопу Tricky зіграє в Києві

Найновіший альбом Ununiform легендарного Tricky вийшов зовсім недавно – у 2017-ому. 7 березня у клубі Bel’ Etage музикант представить як треки з нової платівки, так і перевірену часом музику. 

Це вже 13-та за рахунком сольна платівка Tricky після завершення його співпраці з Massive Attack. На відміну від його ризикових ранніх робіт, цей альбом сповнений спокою і утихомирення. Його сольний дебют Maxinquaye вийшов у 1995 році і в мить здобув артисту світовий статус. Окрім того, це був початок його тривалої співпраці та відносин з вокалісткою Мартіною Топлі-Берд.

Журнал Rolling Stone відзначив, що на цьому альбомі Tricky впитав у себе все від американського хіп-хопу та соулу до реґґі та меланхолійних нот британського року 80-х. Гостями на другому альбомі Nearly God стали Neneh Cherry та Björk. Перший трек – кавер на трек Siouxsie and the Banshees, який у свій час власне і надихнув Tricky на створення власного стилю.

Відомий тим, що ніколи не грає два однакових шоу, Tricky перетворює кожен вихід на сцену на містичну імпровізацію, наповнену темною енергією і нерозгаданими вібраціями. Незвичайний вокальний стиль – напівшепіт, напівречитетив – нагадує чаклунство. Тож готуйтеся до магічного повернення бристольського шамана.

Залишити відповідь