Субота, 20 Квітня, 2024
В Києві

Київ готовий витратити майже півмільярда на 10 нових трамваїв

Оголошено тендер на закупівлю трамваїв для столиці

Комунальне підприємство «Київпастранс» оголосило тендер на закупівлю десяти нових трамваїв для столиці на загальну суму 430 мільйонів гривень.

Підприємство планує придбати подовжені вагони (не менше 26 метрів), і вимагає від майбутнього постачальника створити в Києві представництво для технічного обслуговування рухомого складу. 

Зазначається, що вагони будуть на 70% з низькою підлогою, що дозволить людям з обмеженими можливостями безперешкодно користуватися громадським транспортом, пише «Український інтерес». Кожен вагон обійдеться в 43 мільйони гривень. Зокрема, це дешевше, ніж минулого року: за результатами великого тендеру на 40 трамваїв, який виграла польська Pesa, ціна одного подовженого вагона склала 45,33 млн гривень.

До того ж, «Київпастранс» підвищив вимоги до постачальника: якщо в минулорічному тендері вони мали проїжджати на акумуляторах 600 метрів, то зараз Київ вимагає мінімум кілометр автономного ходу. Окрім трамваїв, виробник повинен поставити транспортникам і запчастини до них на 3 мільйони гривень. Водночас термін поставки трамваїв скоротили з 36 до 24 місяців.

Аукціон, на якому оголосять переможця, відбудеться 4 грудня.

Залишити відповідь