Вівторок, 19 Березня, 2024
В КиєвіЕкономіка

“Київтеплоенерго” викупило у Ахметова майно “Київенерго” за чверть мільярда

КП “Київтеплоенерго” 27 вересня уклало угоду з ПАТ “Київенерго” щодо викупу майна і техніки на 269,49 мільйона гривень.

Про це повідомляється у системі “Прозорро”, передають “Наші гроші”.

З усіх коштів 80,96 млн грн. піде на 200 транспортних засобів і машин, серед яких найдорожчими є автокрани, екскаватори і вантажні шасі більше ніж по 1 млн грн.

Ще 188,53 млн грн. відведено на 46 тис одиниць майна, яке мали передати до 1 жовтня.

Найдорожчою в переліку майна виявилась гідромуфта 650 SVTL за 4,34 млн грн.

Дві наступні позиції зайняли ділянка тепломережі від теплової камери TK404 до TK315 по вулиці Саксаганського за 3,67 млн грн. і ділянка Т/М-9 від ТЕЦ №6 за 3,66 млн грн.

Роботи з визначення базової лінії обсягів викидів парникових газів обійшлись комунальникам у 2,36 млн грн. Ще 907 тис грн. заплатять за 207 т антрацитне вугілля АО (25-70) по 4 728 грн. за тонну.

Також у переліку є засоби захисту від підслуховування: пристрої захисту мовної інформації «Базальт-4ГА» за 179 грн. та «Базальт-2ГС» за 128 грн., генератори шуму «Базальт-5ГЕШ» за 12 тис грн. та «Марс ТЗО 4-2» за 2 тис грн.

Крім того, в опис майна включили штучну ялинку за 7 тис грн. і кущі бузку по 15 грн. Багато майна, у тому числі офісні меблі, оцінено у одну копійку.

У 2001 році КМДА уклала з акціонерною енергопостачальною компанією «Київенерго» Угоду щодо реалізації проекту управління та реформування енергетичного комплексу міста Києва. У 2016 році Київрада припинила дію угоди, після чого почалось повернення енергокомплексу в управління місту. Однак цьогоріч у квітні Київрада подовжила дію угоди до 31 липня для проходження опалювального сезону 2018/2019 років у частині користування майном ТЕЦ №5, ТЕЦ №6 і сміттєспалювального заводу «Енергія». У травні постачальником гарячої води та опалення у Києві замість «Київенерго» визначили «Київтеплоенерго», але для надання цих послуг йому потрібно передати не лише об’єкти комунальної власності, а й низку інтегрованих в енергокомплекс додаткових допоміжних приладів, інструментів, обладнання, машин, механізмів тощо, які належать «Київенерго».

Перелік останніх склало ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства», підтвердивши, що вони можуть бути викуплені за переговорною процедурою. В обґрунтуванні сказано, що у разі «закупівлі елементів для технічного обслуговування окремими групами можливі зупинки у роботі системи теплопостачання міста». Також замовник пише, що теплоенергетичний комплекс Києва є взаємопов’язаною системою активів незалежно від форми власності майна, тож зупинка його роботи спричинить техногенну катастрофу, яка може призвести до розбалансування усього енергетичного ринку України та інших негативних незворотних процесів.

Залишити відповідь