П’ятниця, 29 Березня, 2024
Скандал

Міноборони намагається захопити земельну ділянку мільярдера Захура в Києві

Бізнесмен повідомив, що Міноборони разом з фіктивним підприємством намагається у нього незаконно відібрати земельну ділянку, повідомляє UA1.

Британський інвестор, бізнесмен, колишній власник англомовної газети в Україні Kyiv Post Мохаммад Захур заявив, що чиновники Міністерства оборони спільно з фіктивним підприємством “Промбуд-М” незаконно намагаються відібрати у компанії бізнесмена земельну ділянку, яка законно належить йому.

Про це йдеться у зверненні Захура, яке опублікувала на Facebook його дружина Камалія.

За його словами, у нього намагаються відібрати земельну ділянку в Києві під гаслом “Житло для військовослужбовців української армії”.

Захур пояснив, що його компанія у 2009 році купила майновий комплекс за адресою вул. Січових Стрільців в Києві. Нерухомість перебувала в приватній власності і була куплена у компанії, яка мала всі необхідні документи на право власності. До 2017 року група бізнесмена повністю виплатила Києву вартість земельної ділянки і зареєструвала право власності на неї.

“Грудень 2017 року – ми з подивом дізнаємося, що наші права на земельну ділянку оскаржені в Господарському суді Києва «будівельною» компанією “Промбуд-М”, – стверджує Захур.

Бізнесмен розповів, що у березні 2017 року очільник управління капітального будівництва Міноборони Сергій Собан підписав договір на будівництво житлового комплексу на земельній ділянці інвестора, за участі компанії “Промбуд-М”.

Після цього у травні 2018 року, як стверджує Захур, Господарський суд Києва анулював рішення Київської міськради про продаж землі і договір купівлі-продажу земельної ділянки.

У відповідь у червні 2018 року компанія бізнесмена подала заяву у поліцію проти чиновника Міноборони Собана, який ініціював “тендер” на будівництво житлового комплексу на його ділянці.

Крім того, бізнесмен додав, що у нього була зустріч з очільницею Міністерства фінансів та уповноваженим уряду з питань інвестицій Оксаною Маркаровою щодо вирішення цього питання. Проте після зустрічі Маркарова припинила подальше спілкування щодо незаконного відбору земельної ділянки.

Залишити відповідь