П’ятниця, 29 Березня, 2024
Кіно

Як чоловік стає жалюгідним: огляд фільму “Народження зірки”

11 жовтня в прокат вийде американська музична драма “Народження зірки” режисера Бредлі Купера. Gazeta.ua пропонує свій огляд прем’єри.

Підтоптаний рок-співак примотує скотчем пачку замороженого горошку до руки юної панянки. Дівчина розбила її, заїхавши в писок нав’язливому фанату. Той хотів зробити фото з зіркою.

Головна героїня Еллі має велику мрію стати співачкою та горбатого, величезного носа. І друге не дає першому жодних шансів стати дійсністю. Тому, зібравши в кулак все, що можна зібрати, дівчина йде працювати офіціанткою. Паралельно доглядає за батьком, який досі вірить у музичне майбутнє дочки. Еллі співає в клубі для трансвиститів. Там і натикається на спиту, але справжню зірку Джексона Мейна. Чоловік відразу бачить неабиякий талант фаворитки, і прокладає перед нею дорогу на справжню сцену.

Якщо дуже примітивно, то дорога ця справді буде через ліжко. Але куди ж без цього, шоу-бізнес, закони галузі… З цього і висновок: навіть якщо союз починає кар’єру, особиста сторона стосунків розпадається.

Кадр з  фільму "Народження зірки"
Автор: planetakino.ua

Історія стара, як світ. “Народження зірки” Бредлі Купера є 4 римейком класичного фільму. Очевидно, людям подобається бачити, як підстаркуватий мачо кидається у вир останнього кохання, і, закономірно, захлинається в ньому. Відчуває свою безпоміч і жалюгідність. До цього встигнувши дати своїй пасії все, на що спроможний: кар’єру, славу і любов. Панянка отримує вигоди з вдячністю, і теж починає вірити в те, що кохає.

Але цього разу Купер і Леді Ґаґа показали справжню хімію, їхні емоції вражають, погляди бентежать. Часом підозрююєш, що між екранною парою та поза ним щось таки є.

Кадр з  фільму "Народження зірки"
Автор: planetakino.ua

Стрічка – подвійний дебют. Бредлі Купера в якості режисера та Леді Ґаґа як акторки. Якщо Куперу можна дорікнути за дещо розтянуту оповідь, то співачка впоралась відмінно. Можливо, свою роль зіграла близькість образу. Новоявлена акторка замолоду теж з’являлася у бурлеск-шоу з трансвеститами і танцівницями, так само близька з батьком, як і героїня фільму. Справжні фанати мають змогу відшукати ще багато подібностей.

Від співачки весь час чекають нових витівок, шалених образів і чудернацьких костюмів. Але у фільмі глядачу показують просту дівчину з диким характером і сильним голосом. Такою Леді Ґаґа ще не бачили. Зникла ширма, за якою можна ховатися.

Кадр з  фільму "Народження зірки"
Автор: planetakino.ua

У фіналі співачка-акторка, розкидавши руки в сторони, виконує з шикарної сцени душероздираючу пісню про вічне кохання. Весь зал київського кінотеатру ридає вголос. Завіса. На виході не забудьте забрати своє сміття.

Залишити відповідь