Четвер, 18 Квітня, 2024
Освіта

5 кращих книг по веденню переговорів

  1. Роджер Фішер, Уілльям Юрі, Брюс Патон. «Як добитися ТАК, або Переговори без поразки»

Можливо, це одна з найбільш відомих у всьому світі книг про переговори, написана професорами Гарварду. Вперше була опублікована в 1981 році і відразу змінила уявлення про переговори, перетворивши їх з математичного та кількісного мистецтва в популярну науку. За 30 років книга нітрохи не застаріла. І це №1 в списку книг, які ви повинні мати, якщо хочете знати міжнародну ділову культуру переговорів.

  1. Leigh Thompson. The Heart and Mind of the Negotiator

Ця книга є найбільш вичерпним джерелом знань про процес переговорів, викриває поширені міфи (наприклад, автор книги розвінчує теорію, що «хорошим парламентером можна тільки народитися», не закликає ризикувати або сподіватися на інтуїцію).

  1. Джордж Колрізер. «Не стати заручником. Зберегти самовладання і переконати опонента»

Унікальний бекграунд професора Колрізер — у нього є досвід ризикованого переговірника. Написана ним книга повинна бути у вашій бібліотеці, тому що її автор висвітлює процес переговорів в контексті сучасних проблем лідерства, прийняття рішень і, головне, управління переговорами психологічною динамікою.

  1. Девід Лекс, Джеймс Себеніус. «Переговори в трьох вимірах»

Як і перша книга цього списку, ця теж написана професорами Гарварду і базується на гарвардських дослідженнях. На відміну від описаних вище книг, де автори фокусувалися на самих парламентерях і на пошуках згоди, Лекс і Себеніус пропонують дивитися ширше: вони вперше беруть до уваги всю сцену — не тільки те, що відбувається за столом, а й те, як організований сам стіл.

  1. Малкольм Гладуелл. «Переломний момент: як незначні зміни призводять до глобальних змін»

Це не зовсім книга про переговори. Однак, якщо ваша робота пов’язана з постійним спілкуванням з іншими людьми, «Переломний момент» обов’язково повинна бути у вашій бібліотеці!

Залишити відповідь