П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

Кабмін дозволив встановлювати лічильники тепла у старих будинках

Мешканці старих будинків зможуть регулювати температуру в своїх помешканнях і платити виключно за власним лічильником

Кабінет міністрів України сьогодні, 10 жовтня 2018 року, у ході засідання затвердив порядку визначення технічної можливості встановлення вузлів розподільного обліку теплової енергії. Відповідне рішення уряду є у розпорядженні РБК-Україна.

Закрема, коментуючи прийняття відповідної постанови, віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко зазначив, що завдяки прийнятому рішенню українці можуть самостійно обирати оптимальну систему індивідуального обліку тепла.

“Це можливість заощаджувати споживання тепла і платити виключно за власним лічильником. Обрати оптимальну систему індивідуального обліку можна за технічної можливості інженерних систем у будинку”, – написав він у Facebook.

Як зазначив Зубко, раніше індивідуальний облік був доступний лише для мешканців будинків з горизонтальною системою опалення, тоді як мешканці старих будинків не маючи технічної можливості встановити лічильник, сплачували за обсяг тепла, яке споживала вся будівля за комерційним будинковим вузлом.

“Відтепер власники квартир, які встановлять квартирні лічильники (при горизонтальній розводці інженерних мереж у будинку) або прилади-розподілювачі на опалювальні прилади (при вертикальній розводці) зможуть регулювати температуру в своїх помешканнях, заощаджувати тепло і платити виключно за власним лічильником, а не за перевитрати недбалого сусіда”, – пояснив він.

Кабмін дозволив встановлювати лічильники тепла у старих будинках

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Верховна рада України відправила на доопрацювання в профільний комітет законопроект №6671 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння розвитку промисловості інвестиційної діяльності, захисту та гарантуванні прав і законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності” щодо безоплатного приєднання до інженерних мереж.

Залишити відповідь