Неділя, 19 Травня, 2024
ПодіїТехніка

Саудівська Аравія таки побудує сонячну електростанцію потужністю 200 ГВт

До 2030 року Саудівська Аравія планує побудувати гігантську сонячну електростанцію потужністю до 200 ГВт. Вартість проекту — 200 млрд $. Дивлячись на всі ці цифри, мимоволі починаєш сумніватися в тому, що це взагалі можливо. Уолл-стрит джорнел поширив інформацію, що цей проект зупинено. Та днями у Саудівському фонді державних інвестицій (PIF) цю інформацію спростували.

Журналісти WSJ, посилаючись на чиновників та радника уряду Саудівської Аравії, повідомили, що замість 200-гігаватної електростанції буде реалізовано дещо ширшу стратегію у галузі поновлюваних джерел енергії. 

Та у PIF назвали таку інформацію «неточною».

У березні цього року Саудівська Аравія підписала меморандум про взаєморозуміння з японською телекомунікаційною компанією Softbank Group щодо будівництва СЕС. Очікувалось, що потужність цієї станції до 2030 року становитиме 200 ГВт. Це має зекономити країні 40 млрд. $ на виробництві електроенергії.

У PIF зазначили, що Фонд, разом зі Softbank та іншими компаніями, продовжує працювати над багатьма масштабними багатомільярдними проектами, пов’язаними з сонячною промисловістю. (Інформація про них має з’явитися трохи згодом). Щодо будівництва СЕС, то цей задум залишається незмінним і його реалізація «відповідає термінам, належним для проектів такого масштабу й амбіцій». 

Раніше повідомлялося, що під час першої фази проекту буде побудовано парк на 7,2 ГВт, вартістю 5 млрд $.

Залишити відповідь