Вівторок, 14 Травня, 2024
В Києві

Торговельного центру на Поштовій площі не буде

Київська міська рада ухвалила за основу проект рішення про припинення інвестиційного договору щодо будівництва торговельно-розважального центру на Поштовій площі. Міськрада протягом 7 днів з дня прийняття цього рішення в цілому мають звернутися до інвестора з письмовою пропозицією про припинення або зміни інвестиційного договору за згодою сторін. Про це повідомляє Уніан.

Київська міська держадміністрація, згідно з проектом рішення, має спільно з організатором конкурсу і замовником протягом 15 днів з дня прийняття цього рішення проаналізувати питання наявності фактів невиконання або неналежного виконання інвестором положень інвестиційного договору, які, згідно з цим договором, є підставами для його розірвання в односторонньому порядку організатором конкурсу. Київрада збереже артефакти, знайдені на Поштовій площі

Йдеться про виявлення численних знахідок археологічного характеру, що мають визначну історико-культурну цінність, присвоєння ділянці прибережного міського кварталу Середньовічного Києва статусу пам’ятки археології місцевого значення. Під час розгляду питання представник компанії-інвестора Валерій Олійник виступив з пропозиціями, зокрема, наголосивши, що компанія підтримує будівництво музею на Поштовій площі.

Крім того, він зауважив, що у випадку припинення договору інвестор звертатиметься до європейських судів.

Зокрема, мер Києва Віталій Кличко, звертаючись до депутатів Київради, сказав наступне: «На сьогодні інвестор готовий представити план і укріплення, розроблений згідно з думками археологів і громадськості. І надати гарантії щодо забезпечення площ під музейний простір. Пропоную заслухати скориговані плани, згідно яких інвестор готовий внести корективи в угоду щодо своїх зобов’язань. Він це заявив у Мінкульті під стенограму».

Також Віталій Кличко зазначив, що судова тяганина щодо розірвання інвестдоговору може тривати рік, два чи три.

Водночас, роботи на Поштовій площі за цей час не проводитимуться, що може призвести до руйнувань археологічних знахідок.

Після ухвалення проекту рішення в першому читанні депутати Київради мають 7 днів на внесення пропозицій для підготовки документу до другого читання.

Залишити відповідь