Вівторок, 23 Квітня, 2024
Кримінал

Справа Єфремова. ГПУ завершила розслідування щодо екс-нардепа та колишніх чиновників Луганщини

Стороні захисту вже відкрили матеріали досудового розслідування для ознайомлення.

Генеральна прокуратура України 29 жовтня завершила досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо колишнього народного депутата Сергія Горохова та екс-чиновників Луганської області, яких підозрюються у вчиненні в 2014 році низки особливо тяжких кримінальних правопорушень спільно з головою депутатської фракції “Партії регіонів” Олександром Єфремовим. Про це у вівторок, 30 жовтня, повідомила прес-секретар глави ГПУ Лариса Сарган.  

“Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою народного депутата України VII скликання Горохова С.О., голови Луганської обласної ради Голенка В.М., його першого заступника Харіна Є.М., Луганського міського голови Кравченка С.І. та його першого заступника Пілавова М.В., за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст.110, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, 29 жовтня стороні захисту на підставі ст. 290 КПК України відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення.

“Після завершення ознайомлення з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт у зазначеному кримінальному провадженні буде скеровано до суду”, – додали в Генпрокуратурі.

Як повідомлялося, 20 липня Генеральна прокуратура України подала до суду клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування щодо колишнього народного депутата Сергія Горохова та екс-чиновників Луганської області, яких підозрюються у вчиненні в 2014 році низки особливо тяжких кримінальних правопорушень спільно з головою депутатської фракції “Партії регіонів” Олександром Єфремовим. У ході досудового розслідування правоохоронці зібрали докази для здійснення спецрозслідування щодо народного депутата України VII скликання Сергія Горохова та колишніх голови Луганської обласної ради Валерія Голенка, його першого заступника Євгена Харіна, Луганського міського голови Сергія Кравченка та його першого заступника Маноліса Пілавова.

Нагадаємо, 1 серпня 2016 року Печерський райсуд Києва узяв під варту екс-голову фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова. Крім посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, Єфремову інкримінується державна зрада, пряма підтримка злочинної організації “ЛНР”, а також незаконне заволодіння майном “Луганськвугілля”. 4 січня 2017 року прокуратура спрямувала до суду обвинувачення проти Єфремова.

Тиждень.ua

Залишити відповідь