Вівторок, 12 Березня, 2024
В Києві

У Києві є міст, де може повторитися італійська трагедія (фото)

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про те, що в Україні кожен шостий міст, який знаходиться на балансі “Укравтодору”, є аварійним.

У Києві в Солом’янському районі на перетині проспектів Комарова і Курбаса виявлений шляхопровід (через залізничні колії, біля станції швидкісного трамвая “Сім’ї Сосніних”), який знаходиться в аварійному стані.

Нагадаємо, до Дня Незалежності на шляхопроводі проводилися ремонтні роботи.

Але, за словами столичних водіїв, які їдуть до центру Києва з Борщагівки, тут постійно перекрита крайня права смуга руху. 1 з 3

Фото: budport.com.ua

– Я вже кілька місяців задаюся питанням: навіщо там обмеження, якщо провели ремонт асфальту, а обмежувачі і дорожні знаки ніхто не прибирає, – каже киянин Роман. – При цьому на ділянці немає жодного робочого! Зате є величезні затори і порожня ціла смуга. Я навіть дзвонив на 1551, але відповіді так і не отримав.

Тим часом у “Київавтодорі” повідомили, що шляхопровід перебуваэ в поганому технічному стані. У зв’язку з незадовільним технічним станом шляхопроводу видано розпорядження КМДА про тимчасове часткове обмеження руху усіх видів транспорту на шляхопроводі, який знаходитися на перетині проспектів Комарова і Леся Курбаса із залізницею Київ-Волинський – Святошино в Солом’янському районі Києва.

Не чекаючи на початок капітального ремонту, під шляхопроводом був виконаний монтаж протиаварійних підтримуючих конструкцій.

За даними “Київавтодору”, проводиться розробка проектно-фінансової документації на капітальний ремонт даної споруди.

– Роботи планується почати вже на початку 2019 року. Вартість ремонту буде визначена після проходження держекспертизи, – запевнили у “Київавтодорі”.

Нагадаємо, у серпні під час обвалення автомобільного мосту у Генуї (на півночі Італії) загинули, за офіційними даними, 22 людини. Ще 16 осіб отримали травми. Серед постраждалих у трагедії – двоє українців – Євген Бабин і Наталя Еліна. Вони впали в машині з обваленого мосту з висоти понад 80 метрів, але, на щастя, залишилися живі.

Залишити відповідь