Четвер, 25 Квітня, 2024
Економіка

Уряд змінить ставки екологічного податку

Уряд планує переглянути ставки екологічного податку та спрямувати отримані кошти на конкретні природоохоронні програми. Про це сказав міністр екології Остап Семерак, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу уряду.

«В Україні екологічний податок, який повинен бути  основним природоохоронним інструментом, на сьогоднішній день абсолютно не виконує свою функцію. Кошти від екологічного податку повинні витрачатися за цільовим призначенням, а саме: на модернізацію забруднювачів, зменшення навантаження на довкілля, зменшення викидів/скидів та інше. Крім того, кошти, які збираються, йдуть частково до загального фонду державного бюджету, частково до місцевих бюджетів. Наша ініціатива зводиться до того, що ми повинні не тільки переглянути ставки податку, але й скерувати ці кошти на реальні програми, які підвищать ефективність їх використання та дозволять покращити стан навколишнього середовища», – сказав Семерак.

Зокрема, змінами до Податкового кодексу, які 5 листопада Кабінет міністрів представив на розгляд Верховної Ради, пропонується з 1 січня 2019 року підвищити ставку екологічного податку за викиди двоокису вуглецю (СО2) стаціонарними джерелами в 20 разів.

Залишити відповідь