П’ятниця, 19 Квітня, 2024
КіноЦікаве

​​Український журналіст зняв фільм про КНДР на iPhone

Годинний матеріал про життя найбільш закритої країни на планеті

Північна Корея не любить журналістів і майже нікого не допускає до зйомок на території країни. У в’їзній анкеті існує спеціальна графа і якщо ти журналіст — про це обов’язково потрібно повідомити. Роман Бочкала вирішив обманути режим і під виглядом туриста провів один тиждень в КНДР. Журналісту вдалося побувати навіть за межами столиці Пхеньяну. Частково відкрито, а частоково таємно журналіст відзняв на телефон матеріал про життя північнокорейців. Фільм «Планета КНДР» вже доступний для перегляду на YouTube (https://youtu.be/6BKQ0kwv7rY).

«О 6-ій ранку — гудок. Країна прокидається і йде на роботу. Трудящих проводжають на службу жінки з червоними прапорами й у зелених костюмах. Як нам пояснили, вони — безробітні. Вони посміхаються і махають в знак солідарності з трудящими рівно о 7:30», — так розпочинається кожен день для мешканців Північної Кореї.

З фільму можна дізнатися, який інструмент пропаганди став культурним феноменом, чому кожну годину на центральному вокзалі у Пхеньяні звучить траурна музика, яке українське морозиво можна купити в країні та масу інший деталей життя у Північній Кореї.

«Побувавши там, ти розумієш, що таке свобода, чому її треба цінувати, і що це дійсно дар Божий, бо в багатьох людей її просто немає», — розповів автор фільму Роман Бочкала.

Залишити відповідь