Вівторок, 23 Квітня, 2024
Політика

Стало відомо, на що підуть конфісковані гроші Януковича

В уряді запропонували кілька ідей розподілу конфіскованих на користь держави так званих «грошей Януковича». Свої рішення керівники МВС та Міноборони представили на засіданні Кабміну 14 листопада, пише ЕП.

Міністр оборони України Степан Полторак пропонує направити 4 млрд гривень на придбання та модернізацію озброєнь та військової техніки. Ще 1 мільярд – на будівництво військових об’єктів.

Глава МВС Арсен Аваков вважає, що 2 млрд гривень мають піти до Державної іпотечної установи на лізинг житла для поліцейських. По 125 млн пропонується направити рятувальникам на закупівлю пожежних машин та Національній поліції. Ще 49 млн віддати прикордонникам на спецтехніку.

Втім, в.о. міністра фінансів Оксана Макарова заявила, що Кабмін не прийняв остаточне рішення. Вона зазначила, що два документа схвалено з доопрацюваннями. Прем’єр доручив їх виконати протягом 3 днів.

Нагадаємо, мова іде про конфісковані у 2017 році 268,8 млн доларів, або 7,5 млрд гривень. У травні повідомлялось, що вони продовжують знаходитись на рахунках в «Ощадбанку».

У березні Кабмін розповів, на що витратять конфісковані у корупціонерів мільярди.

Залишити відповідь