П’ятниця, 29 Березня, 2024
ЕкономікаУкраїна

НБУ: Воєнний стан не вплине на банківську систему

Увипадку запровадження воєнного стану робота банківської системи Українипорушена не буде.

Про це заявив голова Національного банку Яків Смолій на засіданні Ради національної безпеки оборони.

“Пане Президенте, рішення, які будуть прийняті, ніяким чином не вплинуть на роботу банківської системи. Банківські відділення і офіси будуть працювати у звичайному режимі. Рішення не вплинуть на роботу банків”, – сказав Смолій.

Як повідомлялось, за результатами засіданя РНБО президент Петро Порошенко попросив Верховну Раду розглянути на позачерговому засіданні в понеділок рішення про запровадження воєнного стану в Україні.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій скликав позачергове засідання парламенту на 16:00 26 листопада. Як відомо, 25 листопада кораблі Військово-морських сил України були атаковані російськими військовими.

В районі Керченської протоки в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України. В результаті, за даними ВМС, росіянами було захоплено три кораблі й поранено 6 українських військовослужбовців.

Під час засідання РНБО начальник Генштабу Віктор Муженко заявив, що  загалом на українських суднах перебували 23 особи, доля моряків з кораблів ВМС ЗСУ, які були захоплені російськими службами, Україні невідома.

Залишити відповідь