Четвер, 28 Березня, 2024
Анонси

Куди піти 6 грудня

Кінопоказ «Документи епохи» у музичному супроводі «Сон Сови»

Показ сенсаційної кінознахідки 2018 року – фільм «Документи епохи» (1928) у живомумузичному супроводі експериментального гурту «Сон Сови».

Автор фільму – опальний український режисер Леонід Могилевський (Léonide Moguy), очільник французького кіноавангарду та натхненникКвентіна Тарантіно. Вважалося, що фільми Моґі радянського періоду втрачені. Те,що один із них, створений на базі Всеукраїнського фотокіноуправління (ВУФКУ),після 80 років забуття віднайдено в Центральному державному кінофотофоноархівіім. Г.С. Пшеничного – кіноподія національного масштабу.

«Сон Сови» – міні-оркестр, що складається з клавішних (Кирило Цуканов), віолончелі (Євгенія Смолянінова) та саксофону (Михайло Сарана). Музика гурту – це ретельно продумана суміш божевілля стилів: академічна музика, джаз, електро. Як кажуть самі учасники групи, це музика для ще не знятого фільму.

Місце: сцена 6 (вул. Васильківська, 1)..

Час: 19.00.

Вартість: 150-200 грн.

Показ стрічки Олега Сенцова «Гамер»

«UA: Культура» запрошує на показ стрічки Олега Сенцова«Гамер» (16+). Це поки що єдина повноцінна робота українця, яку особливоважливо згадувати саме зараз.

Головний герой на прізвисько Косс мешкає у невеликому містечку, його не цікавить навчання, дівчата чи бодай якісь принади реального життя. Справжня пристрасть хлопця — комп’ютерні ігри. Косс мріє стати найкращим серед геймерів, і доля дарує йому таку можливість: герой вирушає на чемпіонат світу.

«Гамер», що на перший погляд видається стрічкою про залежність, за жанровими ознаками є справжньою спортивною драмою. Водночас це камерне й симптоматичне кіно про відчутний соціальний злам, викликаний аж надто стрімкою інтеграцією цифрових технологій у повсякденне життя пострадянського суспільства.

Стрічку представить продюсерка «Гамера» Ольга Журженко, перед показом на глядачів також очікуватиме вступна лекція від Лук’яна Галкіна – виконавчого продюсера «UA: Культура».

Стрічка демонструватиметься мовою оригіналу (російська) з англійськими субтитрами.

Місце: телецентр «Олівець» (вул. Юрія Іллєнка, 42).

Початок: 19.55.

Вартість: вхід вільний.

Лекція «Архітектор 2022»

Чому українські архітектори досі намагаються копіювати закордонну архітектуру, замість того, щоб мислити глобально та проектувати локальне? Чому німецька архітектура наразі перебуває у глибокій кризі? Як японське концептуальне мислення може допомогти нам не повторювати помилки Європи? Який потенціал України, країни у якої все попереду? Як повинен мислити архітектор сьогодення?

Олександра Нікітенко – архітекторка, викладачка та кураторка Блоку Навичок ХША. Навчалася в Dessau International Architecture School (DIA), Німеччина здобувши грант DAAD на освіту. Досвід роботи варіюється від Києва (ZOTOV&CO) і Берліна (Christian Kerez AG та June14 Meyer-Grohbrügge&Chermayeff) до Токіо (Junya.Ishigami+Associates). Працювала над проектом в складі команди Junya Ishigami з розширення Gund Hall, Harvard Graduate School of Design.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6).

Час: 19.00.

Вартість: вхід вільний.

Залишити відповідь