Вівторок, 23 Квітня, 2024
UncategorizedАвторськеСуспільствоУкраїна

Економічний експерт про монетизацію субсидій: «Уряд замилює очі громадянам, створюючи ілюзію роботи»

В бюджеті на 2019 рік, уряд передбачив 20 мільярдів гривень на часткову монетизацію субсидій. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман обіцяє монетизувати 100% дотацій на оплату комунальних послуг. Запланованих владою три етапи монетизації почнуться вже з першого січня нового року. Натомість економісти вважають цю реформу піар-кроком політиків.

Про це в коментарі «Голос-Інфо» заявив економічний експерт Ігор Гарбарук.

«Діючих механізмів для реалізації монетизації субсидій нема. Вони просто не існують. Уряд замилює очі громадянам, створюючи ілюзію роботи.

Борги населення за комунпослуги постійно зростають. Зараз загальна сума з 38 мільйонів гривень, зросла до 40. Тобто борг у сорок мільйонів гривень тяжіє над нами з року в рік. З отриманням нових платіжок вже в 20-их числах грудня ця заборгованість буде невпинно зростати», – пояснив аналітик.

Ігор Гарбарук також додав, що діюча влада, штучним шляхом збільшуючи тарифи на газ та електроенергію, руйнує державу. Кризову ситуацію,створену діючою владою, зможе змінити тільки докорінно новий уряд, – вважає експерт.   

Нагадаємо, у проекті державного бюджету на 2019 рік, який уряд подав до парламенту на розгляд у другому читанні, передбачені видатки на житлові субсидії в розмірі 55,095 млрд грн. 

Залишити відповідь