Неділя, 26 Травня, 2024
Політика

В ЄС закликали Україну скасувати е-декларування для антикорупціонерів

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні закликає українську владу скасувати вимоги закону щодо подання електронних декларацій антикорупційними активістами.

 

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні заявляє, що усі антикорупційні органи в Україні мають бути незалежними і вільними від політичного тиску.

Про це Могеріні заявила під час дебатів у Європарламенті в контексті представлення доповіді про імплементацію Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Вона заявила, що за останні п’ять років “незважаючи на дуже складні обставини, Україна прийняла важливі реформи, щоби втілити прагнення її громадян”. 

Так, за її словами, впродовж останнього року багато рефом “почали набувати форми”. Зокрема, йдеться про ухвалення нових законів стосовно децентралізації, прав інтелектуальної власності, захисту навколишнього середовища, продовольчої безпеки, енергетики та інші сфери.

Залишити відповідь