Середа, 24 Квітня, 2024
КультураМистецтво

Роулінг вже не заробляє найбільше серед письменників. Хто її обігнав?

Автор детективів Джеймс Паттерсон зайняв перше місце в рейтингу найвисокооплачуваніших письменників за версією видання Forbes.

Автор серії детективів про інспектора Алекса Кросса заробив за рік 86 мільйонів доларів,продавши тільки у США 4,8 мільйона примірників своїх книг.

Письменник лідирує в рейтингу в десятий раз за останні двадцять років.

Видання вважає, що його секрет полягає в наполегливості, адже видавці 31 раз відмовлялися публікувати його першу книгу, але Паттерсон не здавався.

Джоан Роулінг поступилася першим місцем і зайняла у рейтингу другу сходинку. Її дохід склав 54 мільйони доларів, що на 41 мільйон менше в порівнянні з минулим роком. У США продали близько 2,9 мільйона екземплярів її книг.

Стівен Кінг замикає трійку найвисокооплачуваніших авторів. “Король жахів” заробив 27 мільйонів доларів, продавши лише у США 2,7 мільйона книжок. На успіх продажів вплинув фільм “Воно”, знятий за романом письменника.

Новачком у списку став журналіст Майкл Волфф, який випустив книгу “Вогонь і лють” про адміністрацію президента США Дональда Трампа. Автор заробив за рік близько 13 мільйонів доларів.

Загалом рейтинг виглядає наступним чином:

Джеймс Паттерсон – 86 мільйонів доларів

Джоан Роулінг – 54 мільйони доларів

Стівен Кінг – 27 мільйонів доларів

Джон Грішем – 21 мільйон доларів

Джефф Кінні – 18,5 мільйона доларів

Ден Браун – 18,5 мільйона доларів

Майкл Волфф – 13 мільйонів доларів

Даніела Стіл – 12 мільйонів доларів

Нора Робертс – 12 мільйонів доларів

Рік Ріордан – 10,5 мільйона доларів

Еріка Леонард Джеймс – 10,5 мільйона доларів

Усі прибутки видання наводить за період з 1 червня 2017 року по 1 червня 2018 року. Суми вказані до сплати прибутків та виплат агентам, менеджерам і адвокатам.

Залишити відповідь