Вівторок, 23 Квітня, 2024
Наука

Зонд «Паркер» надіслав унікальний знімок атмосфери Сонця

Зонд «Паркер» надіслав на Землю унікальний знімок. Апарат сфотографував простір всередині атмосфери зірки. Фото були опубліковані НАСА.

 

В момент фотографування космічний апарат знаходився на відстані 27 мільйонів кілометрів від Сонця. Зліва на знімку чітко видно два корональних стримери, яскрава пляма в районі центральної частини Юпітер, а чорні точки є артефактами фонової корекції. Фотографія була вперше продемонстрована на зустрічі геофізичного союзу США. На заході астрономи обговорювали дані, які можуть бути отримані за допомогою «Паркера».

Зонд «Паркер» в кінці жовтня — початку листопада пролетів через корону світила, а перші дані від нього надійшли на Землю 7 грудня. Завершиться місія в кінці квітня наступного року. Зазначимо, що до цього апарат підлетів до Сонця ближче серед усіх штучних космічних тіл, а також став найшвидшим кораблем в історії.

Останній показник дуже важливий для досліджень, оскільки зонд повинен розігнатися до швидкості обертання зірки. Це дозволить тривалий час спостерігати за певною областю світила, допомагаючи обчислити ефект сонячного обертання.

Залишити відповідь