Четвер, 18 Квітня, 2024
ПолітикаСкандал

Продана попередили про обшук НАБУ?

Інформація на жорстких дисках, на які здійснюється запис з камер системи відеоспостереження, була видалена невстановленою особою за декілька годин до проведення детективами обшуку в приміщенні ДФС. Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу суду про застосування запобіжного заходу до екс-керівника Державної фіскальної служби Мирослава Продана.

Обшуки у ДФС відбулися 9-10 серпня 2018 року. Тоді ж вилучено мобільний телефон з посту охорони, на якому виявлено вхідний дзвінок, здійснений за кілька годин до обшуку, від абонента підписаного як «Водій Продана».

Також 15 серпня 2018 в ході обшуку будинку, за місцем фактичного проживання Продана встановлено, що інформація з дисків, на які робиться запис з камер системи відеоспостереження, видалена невстановленою особою 14.08.2018 о 12:35, тобто за день до проведення обшуку.

Нагадаємо, що Мирослав Продан підозрюється у незаконному збагаченні – набутті активів на 89,5 млн грн, законність походження ких не підтверджується доказами. За даними НАБУ, майно він оформив на інших довірених осіб. Зокрема, за 76,6 млн грн придбано об’єкти нерухомості в Турецькій республіці. Водночас НАБУ продовжує встановлювати причетність Продана до іншого майна – зокрема, квартир у ЖК «Французький квартал» і будинку у м. Могилів-Подільський та ін.

4 грудня суд застосував до екс-керівника ДФС запобіжний захід у виді особистої поруки народних депутатів і Героїв України, зобов’язав здати закордонний паспорт і електронний засіб контролю.

Суд погодився, що є ризик впливу на свідків, але визнав його незначним. Щодо ризиків  переховування від органів досудового розслідування,  знищення, схову або спотворення речей чи документів, ризику незаконно впливати на інших підозрюваних, експертів, спеціалістів у справі, то суддя вважає їх необґрунтованими та не доведеними. Зокрема, суду було надано документи, що обґрунтовують перебування за кордоном з 5 листопада.

13 липня ГПУ повідомляла про затримання керівника підрозділу ГУ ДФС у Вінницькій області та його пособника, які вимагали 0,5 млн грн у бізнесмена.

16 липня 2018 року про підозру повідомлено начальнику ГУ ДФС у Вінницькій області Руслану Осмоловському. Йому інкримінують зловживання службовим становищем, участь у злочинній організації і ухилення від сплати податків

1 і 9 серпня повідомлено підозри двом керівникам суб’єктів господарської діяльності щодо участі у злочинній організації та ухиленні від сплати податків.

Справа Продана 29 серпня 2018 року була виділена з провадження щодо зловживань службових осіб ДФС.

На початку вересня 2018-го в.о. керівника ДФС Мирослав Продан пішов у відставку.

Залишити відповідь