Четвер, 28 Березня, 2024
АнонсиКультураМистецтво

Куди піти 22 грудня

Концерт Андрія Макаревича та Your 5

Відкинувши все зайве, лідер рок-групи «Машина часу» зупинився на джазовому мінімалізмі та тепер виступає із проектом Your 5. Частина композицій колективу – це старі пісні у новому аранжуванні, а деякі написано спеціально для виступів спільного проекту Андрія Макаревича, Тимура Некрасова і тріо Євгена Борця.

Час: 19.00.

Місце: Міжнародний центр культури і мистецтв (алея Героїв Небесної Сотні, 1).

Вартість: 890 – 2590 грн.

Виставка Ірини Федоренко «Faces»

Персональна виставка художниці Ірини Федоренко «Faces» – це яскраве відображення різних людей, образів та настроїв. На портретах у виконанні мисткині фігурують як упізнавані особистості – Енді Воргол, Джонні Депп, Святослав Вакарчук, Валерій Харчишин, Володимир Кличко, – так і зовсім випадкові, невідомі, але не менш цікаві персонажі. Серед портретів відомих особистостей в експозиції представлений автопортрет художниці.

У своїй творчості Ірина Федоренко приділяє особливу увагу портретам, оскільки дуже любить малювати очі. За словами художниці, глибокий погляд деяких людей є нескінченним джерелом натхнення для неї. Зображення облич та очей якнайкраще передають особливості натури та внутрішній світ персонажа, його почуття та емоції.

ІРИНА ФЕДОРЕНКО (SEMIRA) – сучасна українська художниця. Народилася у Маріуполі, живе та працює в Києві. Є учасницею багатьох колективних виставок живопису в художніх галереях і музеях України, країн СНД та Європи.

Час: 9.00.

Місце: Музей історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7).

Відбірковий турнір FIRST LEGO League

Масштабна подія в галузі STEM-освіти, науки і техніки збере талановитих, творчих, ерудованих дітей віком від 9 до 16 років з Київської, Вінницької, Житомирської, Чернігівської та Сумської областей, які продемонструють свої вміння у сфері конструювання, робототехніки, програмування та інженерії.

Майже 30 команд продемонструють своїх роботів, LEGO-моделі та інноваційні ідеї-стартапи на тему «Вперед на орбіту!».

Кому корисно буде відвідати наш захід:

всім, хто задіяний у сфері освіти

батькам, щоб показати дітям, що вчитись – це цікаво!

дітям, що шукають шляхи самореалізації.

Час: 09.00.

Місце: ліцей «Наукова Зміна» (просп. Петра Григоренка, 21в).

Вартість: вхід вільний.

Екскурсії у Фільмофонд Довженко-Центру

Довженко-Центр є своєрідним феноменом української культурної спадщини. В другій половині ХХ ст. – одна з чотирьох найпотужніших кінокопіювальних фабрик СРСР, а нині – сучасний кіноархів, де досі друкується плівка, а також для нинішніх та майбутніх поколінь зберігається понад 5000 стрічок, класика українського та світового кіно. Крім того, головний корпус Центру є одним із цікавих прикладів архітектури пізньорадянського модернізму.

Не проґавте можливість зазирнути під час серії суботніх екскурсій Довженко-Центром у робочі простори кіноархіву: плівкове фільмосховище, кінолабораторію, кабінети представників рідкісних професій, унікальних в Україні.

Зареєструватися на екскурсію: [email protected]

Кураторка Тетяна Деркач.

Час: 14.00.

Місце: Національний центр Олександра Довженка (вул. Васильківська, 1)

Вартість: необхідна реєстрація.

Вечірка «DAZED | Cleymoore»

Лайнап:

Cleymoore

SE62(Closer)

Kristina – UA (Obrani records, Odessa)

Nizar Sarakbi (DAZED)

Ghetto Sunrise (Criminal Practice, Glove Traxx)

Konstantin Gregull (DAZED)

TEKO (Agharti, Odessa)

Yves Saint Roman (Criminal Practice)

Boris Vinarsky (DAZED)

18+

Час: 23.00.

Місце: Otel’ (вул. Нижньоюрківська, 31).

Вартість: 250-300 грн.

Майстер-клас із відеоблогінгу для дітей

Викладачі Тетяна Осико та Павло Мартинов розкажуть про те, як створити популярний канал на YouTube, навчать знімати фільми й відео за власним задумом, а також поділяться секретами кіно- та телеіндустрії.

Для дітей 9-12 років.

Час: 12.00.

Місце: Мистецький арсенал (вул. Лаврська, 12).

Вартість: 80 грн, реєстрація.

Залишити відповідь