Вівторок, 23 Квітня, 2024
InГаджет

Китайські компанії оголосили бойкот Apple

Протистояння влади США з компанією Huawei знайшло нову форму. Як повідомляє джерело, китайські компанії вирішили відповісти на ситуацію бойкотом продукції Apple.

Різні фірми просто змушують своїх співробітників переходити з iPhone на інші пристрої, погрожуючи в іншому випадку скасувати премії, відібрати пристрій або навіть звільнити недбайливого фаната Apple.

Ряд інших компаній вирішив боротися більш гуманним і навіть вигідним для своїх співробітників способом. Фірми просто субсидують своїм працівникам частину суму на покупку смартфона, якщо це апарат Huawei або ZTE. Є і ті, які просто заявили про збільшення закупівель смартфонів цих брендів для корпоративних потреб.

Це вже не перший випадок подібного об’єднаного опору. Свого часу такий самий тиск випробували на собі, наприклад, Hyundai Motor і Lotte.

Проте більш жорсткі заходи доводять, що китайські користувачі з небажанням відмовляються від пристроїв Apple на користь Android-девайсів.

Яскравим прикладом стала ситуація в Шеньчжені, де знаходиться штаб-квартира Huawei. Наприклад, один з виробників обладнання погрожував конфіскувати пристрої Apple у співробітників і звільнити тих, хто не виконав вимоги. Технологічна компанія Menpad, також базується в Шеньчжені, заявила, що покарає співробітників, які купують «яблучну» продукцію. А Shenzhen Yidaheng Technology пообіцяла оштрафувати працівників- «яблучників» на суму, еквівалентну вартості їх пристроїв.

У будь-якому випадку, незалежно від покарання або заохочення, Apple стрімко втрачає позиції на китайському ринку. Якщо раніше iPhone був символом багатства і розкоші, то тепер в суспільстві це, скоріше, викликає невдоволення, ніж схвалення.

Залишити відповідь