Вівторок, 23 Квітня, 2024
Політика

План Кремля щодо ізоляції Росії від глобального інтернету

Китай, створенням свого “внутрішнього інтернету”, подав приклад авторитарним режимам: Кремль хоче ізолювати РФ від глобального інтернету і перетворити на “другий Китай”.

РФ намагається за прикладом Китаю відключитися від глобального інтернету, щоб посилити і зберегти авторитарний режим на десятиліття. Таку думку висловив експерт з кібербезпеки Володимир Стиран,  передає «Обозреватель». Він прокоментував внесений до Держдуми Росії законопроект, що передбачає можливість автономної роботи російського сегмента інтернету. За словами експерта, Китай створенням “внутрішнього інтернету” подав приклад, який хочуть наслідувати чимало авторитарних режимів.

“Забудьте, що ліберальна демократія – це єдиний спосіб вибратися з економічного занепаду. Все 20-е століття ми так вважали, і Штати цією інформаційною політикою розвалили дуже багато авторитарних режимів. Тепер Китай демонструє, що це не так. Можна залишатися тоталітарною державою і досягти певного задовільного середнього рівня життя в країні”, – пояснив Володимир Стиран.


“Іран, Росія, Корея, зокрема і Південна – вони всі тяжіють до нової концепції, бо бачать, що вона живуча і більш стабільна, ніж демократія. При цьому економічний фактор викреслюємо – люди не вважають, що вони будуть жити краще, якщо повалять тоталітарний режим”, – додав він.

На думку Володимира Стирана, такими діями влада Росії “утрамбовує тоталітарний режим ще на кілька десятків років”.

Залишити відповідь