П’ятниця, 29 Березня, 2024
ЕкономікаСуспільство

У 2019 на українців чекають рекордні суми за тепло

арифи у кожному регіоні різні. В середньому тарифи виростуть від 16 до 23%

В Україні уже переглянули тарифи для більшості постачальників тепла. Їх підвищили у зв’язку з подорожчанням газу, зростанням зарплат й інфляції. В деяких містах у 2019 році українці переплатять за комуналку в півтора рази. Про це пише “businessua.com”.

Як повідомляють у профільній комісії, нововведення набудуть чинності в січні 2019-го, а оновлені платіжки з рекордними тарифами — в лютому.  Для економії на опаленні українцям рекомендують утеплити будинок. Проте зараз це робити недоцільно, потурбуватися про це варто в міжсезоння.

В Україні, за оцінками Державного агентства енергоефективності, в житлових будинках “втрачається” приблизно 40% тепла. Пов’язано це з тим, що левову частку будинків будівельники ще за часів СРСР. Таке житло за сучасними нормами не відповідає енергоефективності.

При цьому в такому ж будинку після термомодернізації сім’я заплатить за опалення менше однієї тисячі гривень. Таким чином, якщо правильно утеплити будинок та поставити в приміщенні прилади економії, то цілком реально знизити суми до 600-800 гривень в місяць.


Залишити відповідь